Foto:
Foto:
Anja Klinar
Klinarjeva je bila po zadnjem nastopu razočarana. Foto: RTV SLO

Kranjčan je ob prvi predaji štiri stotinke prehitro skočil v bazen. Zmagali so Američani, in sicer pred Rusi in Japonci. Emil Tahirovič, Blaž Medvešek, Peter Mankoč in Jernej Godec so sicer v kvalifikacijah s časom 3:38,40 dosegli nov državni rekord. Prejšnjo najboljšo znamko so popravili za 2,39 sekunde. Poleg tega je Mankoč iz 53,13 na 52,52 izboljšal še rekord na 100 m delfin.

"Odlično. Ni kaj. Že zjutraj smo praktično opravili vse, škoda le, ker tekme nismo končali," je povedal Tahirovič. Peter Mankoč je dodal: "Tudi na SP-ju čez dve leti se lahko s to štafeto borimo za visoko uvrstitev, kar za četrto mesto. Bodimo ponosni na dosežek, saj smo najmanjša država s štafeto v finalu."

Blizu finala je bila tudi Anja Klinar, ki je na 400 m mešano s časom 4:47,25 zasedla 11. mesto. Elitna osmerica ji je ušla za 1,3 sekunde. Finale je bil dosegljiv, saj je rekord Klinarjeve na tej razdalji 4:42,02.

"Že v delfinu sem zaostala debelo sekundo in razen hrbtnega sloga slabo odplavala tudi druga dva. Razočarana sem. Ne vem, kaj je krivo. Morda preveč treme in res sem zelo razočarana," je povedala 17-letna plavalka.

Slovenski plavalci se bodo v domovino vrnili v torek ob 3.00.