Rodetova je končala na 17. mestu. Foto: RTV SLO
Rodetova je končala na 17. mestu. Foto: RTV SLO

V petek se je najbolj izkazala Mojca Rode v ritmični gimnastiki, ki je obdržala 17. mesto v mnogoboju. Konkurenco je zanesljivo ugnala Ukrajinka Bessonova, ki je z vsemi rekviziti prejela najvišjo oceno in bo v soboto v boju še za 4 zlate kolajne v posamičnih finalih.

Mojca si finala ni priborila, ni pa razočarala. Nastopila je s kiji in prejela 13. oceno (12.950), s trakom pa je za vajo prejela 11.850 točk, kar je bilo dovolj za 18. mesto. V mnogoboju je obdržala 17. pozicijo, ki jo je imela po prvih dveh vajah.

Košarka
Slovenske košarkarice so turnir končale tako kot so ga tudi začele - s porazom, ki so si ga skuhale same. Potem ko so Čehinje v tekmi za deveto mesto začele bolje, vodile ob polčasu s 26:17, so jih Slovenke pred koncem že ujele. A samo ujele, saj so približno pol minute pred koncem Čehinje imele točko prednosti. Po neuspešnem izvajanju prostih metov so imele naše košarkarice priložnost, da v zadnjih 10 sekundah dobijo zadnjo tekmo v Izmirju, a jim tudi trije poskusi izpod koša niso bili dovolj, da bi žogo spravile skozi obroč. Tako so končale tekmovanje na desetem mestu, za mesto slabše kot v korejskem Daeguju pred dvema letoma. Med našimi je danes izstopala Mojca Markovič, ki je dosegla 20 točk, pri Čehinjah pa je bila najbolj razpoložena Podesvova (17 točk).

Jadranje
Slovenski jadralci, ki bodo jutri zadnji od naših športnikov v areni, so tudi danes jadrali v slogu svojih prejšnjih nastopov. Rok Puvar v razredu laser je bil 18. in 26. ter je po 10. regatah na 17. mestu, Jernej Markič je skupno mesto slabši, danes je bil 11. in 17. Mojca Zagernik v razredu laser radial pa je bila tokrat 15. v deveti regati, v 10. pa ni prijadrala do cilja. Skupno je na 18. mestu.