Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gorenjci bodo turnir gostili med 4. in 6. decembrom, žreb jim je namenil OSC Budimpešto, beograjsko Crveno zvezdo in Noisy iz Francije. "Realne možnosti za prvi dve mesti nimamo. OSC Budimpešta in Crvena zvezda spadata med najboljše klube na Madžarskem in v Srbiji, tudi Francozi so se pred sezono močno okrepili in zelo dobro nastopili že v kvalifikacijah za ligo prvakov. Za nas bodo na tem turnirju pomembne predvsem izkušnje," je po žrebu povedal trener Primož Troppan.

Tekmeci zelo kakovostni
Kot pravi, je zelo vesel močne skupine, v vsakem primeru pa je bilo jasno, da bo Triglav igral s kakovostnimi tekmeci, saj v žrebu ni bilo lahkih nasprotnikov. "Osebno sem zelo vesel, da bodo fantje lahko enkrat igrali proti najboljšim v Evropi. Madžari in Srbi imajo v svojih vrstah vaterpoliste, ki so nastopali na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, zato bo to pomembna naložba za naprej."

Sorodna novica Triglav po šestih letih spet v jadranski ligi

Že lani v regionalni ligi
Vse kaže, da se stvari v Triglavu, ki je bil pred dvema desetletjema na pragu Lige prvakov, v kateri je nastopalo po osem najboljših ekip, premikajo v pravo smer. Lani je klub nastopal v mednarodni regionalni ligi, letos so temu dodali vrnitev v evropske pokale.

Najti stik z vrhom
"Naša ekipa je mlada in skušamo spet najti stik s svetovnim vrhom. Trenutno nam manjka najpomembnejše, finance, s katerimi bi lahko igralcem plačali nekakšno nadomestilo, da bi dlje vztrajali v športu. Žal je v tem trenutku tako, da večina zdrži do študija, ko pa se zaposlijo, časa za šport začne zmanjkovati. Tukaj pa nastaja vrzel, saj nimamo igralcev, ki bi trenirali po 20 let in znanje ter izkušnje prenašali na mlajše," še pravi Troppan. Prav stabilen klub bi bil lahko tudi temelj za vnovično vzpostavitev reprezentance, ki je že nastopala na evropskih prvenstvih, nazadnje leta 2006.