Thomas Bach. Foto: EPA
Thomas Bach. Foto: EPA

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je ocenil, da lahko Peking pridobi zaradi prestavitve iger v Tokiu 2021.

V pol leta kar dvoje iger
Japonska prestolnica bi igre morala gostiti že letos, a so jih zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na naslednje leto (od 23. julija do 8. avgusta). To pomeni, da se bodo zimske igre v kitajski prestolnici z odprtjem 4. februarja začele manj kot pol leta pozneje.

Nekateri strokovnjaki za marketing so zato napovedali, da bi lahko imeli kitajski organizatorji, do neke mere pa tudi japonski, zato težave pri pridobivanju sponzorskih sredstev, saj bosta dva velika športna dogodka časovno tako blizu in oba v Aziji.

Igre so lahko še zanimivejše
"Peking lahko s tem le pridobi in mu bo prestavitev koristila. Dva velika dogodka bosta v Aziji, vse oči bodo uprte v ta del sveta in bo lažje načrtovati številne aktivnosti in jih z marketinškega vidika napraviti še zanimivejše," je Bach ocenil na videozasedanju generalne skupščine MOK-a.

Bach je tudi povedal, da so organizatorji zimskih OI 2022 napravili velike korake v zadnjem obdobju. Kitajci so poleg velikega napredka pri gradnji objektov, mnoge so že odprli, najpomembnejše pa bodo do konca leta, poudarili tudi, da že imajo okrog 846.000 državljanov, ki so se javili, da bodo pomagali kot prostovoljci.