Matjaž Brumen v Kopru pričakuje še težjo tekmo kot v Kielcah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Brumen v Kopru pričakuje še težjo tekmo kot v Kielcah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper
Bo Koprčanom uspel veliki met - preboj med osem najboljših moštev v Evropi (in na svetu)? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

29-letni Brumen se zaveda, da jih do velikega uspeha, preboja v četrtfinale, čaka še 60 minut trdega boja. "Vsi pričakujejo od nas, da gremo naprej, a Kielce so do zdaj dosti bolje igrale v gosteh kot doma. Je pa res, da mi nismo pod takšnim pritiskom, kot so verjetno oni," pravi "Brumzi".


Glede na to, da so bile Kielce v vlogi favorita, ste z dobrim izidom na Poljskem marsikoga presenetili, tudi sami sebe?
Mogoče res, čeprav začetek ni bil obetaven. A v nadaljevanju smo odigral odlično tekmo. Mogoče smo zdaj prevzeli vlogo favorita. A vemo, da bomo morali odigrati še bolje, ker bodo tudi Kielce verjetno pokazale več kot doma. Verjamem v ekipo, ne obljubljamo ničesar, a upam, da nam bo uspelo.

Menite, da so vas Kielce podcenjevale?
Veliko novinarjev me je to vprašalo. Če so nas res, si tega ne bi smeli privoščiti. 15 minut pred koncem so bili v izgubljenem položaju. Reševal jih je Denis Buntić. Na koncu so bile dve, tri sodniške odločitve v njihovo prid. A smo kljub temu zadovoljni. Pripravili smo presenečenje.

Ste se po srečanju kaj pogovarjali z Urošem Zormanom?
Bili smo skupaj na pijači. Z njim, Buntićem, Rastkom Stojkovićem in Željkom Muso. O sami tekmi nismo dosti govorili, bolj o drugih stvareh.

Kako se lotiti povratne tekme?
Predvsem moramo odigrati obrambo, kot smo jo na Poljskem, kar pomeni, zapirati sredino in jih prisiliti, da delajo napake. Obramba je ključ do uspeha.

Kje imate rezerve?
Vemo, da imamo veliko težav v napadu. Jaz upam, da si bo Milorad Krivokapić pozdravil poškodbo in nam pomagal v soboto. Če ne, bo na zunanjih položajih spet igrala lahka konjenica. Sicer bomo potrebovali še kakšnega s klopi, da bi pomagal za par minut. Predvsem mislim na levo stran napada, kjer zdaj to breme nosi Sebastian Skube, ki ni klasični levi zunanji, a z agilnostjo in hitrostjo rešuje 'probleme'. Zagotovo bi s tega položaja potrebovali tudi 'lahke' gole, s čimer bi se sprostilo več prostora tudi za pivote in krila. Imamo Gorana Bogunovića, ki je sposoben zadeti, potem sta tu še Tine Poklar in Matevž Čemas. Vsak bo moral dati svoj delež, saj sedem igralcev ne bo vzdržalo hudega ritma.

Kako bi v odstotkih napovedali vaše možnosti za preboj v četrtfinale?
50:50. Prej so bili v prednosti oni, zdaj smo morda mi. Vsi pričakujejo od nas, da gremo naprej, a Kielce so do zdaj dosti boljše igrale v gosteh kot doma. Je pa dejstvo, da mi nismo pod takšnim pritiskom, kot so verjetno oni.

Zdi se, da je klub prebrodil krizo, v katero je zašel februarja?
V krizo smo padli po porazu s Krškim. Tedaj smo vedeli, da moramo v naslednjem krogu premagati Celje, če še želimo ostati v igri za naslov. To nam ni uspelo, kar nas je potrlo. Nato smo vse sile vrgli v pokal, kjer smo v finalu odigrali dobro tekmo, a znova izgubili. Zdaj smo ti izgubljeni lovoriki preboleli in gremo naprej. V prvenstvu imamo še vedno možnosti za drugo mesto. Če pa nam uspe še preboj v četrtfinale Lige prvako, bo to izjemen uspeh ne samo za nas, ampak za ves slovenski rokomet.

Vaša 'osebna' forma je očitno zelo dobra.
Sem zadovoljen, a vedno je lahko še boljše. Upam, da bom vrhunsko formo zadržal do konca sezone.