Sebastian Skube je pomemben člen celjske zasedbe. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube je pomemben člen celjske zasedbe. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč
Gašper Marguč je s 65 zadetki drugi strelec Lige prvakov. Foto: Aleš Fevžer

Dvorana Zlatorog bo v soboto ob 16.15 gostila prvo tekmo. Nemci so se v Ligo prvakov uvrstili šele prek posebnega turnirja, nato pa prepričljivo slavili v svoji skupini.

Nemci imajo močno hrvaško (Igor Vori, Blaženko Lacković in Domagoj Duvnjak) in švedsko falango (Dan Beutler, Andreas Nilsson, Fredrik Petersen in Oscar Carlen. Danec Hans Lindberg je bil z 69 goli najboljši strelec rednega dela Lige prvakov.

Obe ekipi prihajata z zmago
Hamburg je v generalki za sobotni obračun zanesljivo premagal Gummersbach z 32:21, po nepopolnem 24. krogu pa je na petem mestu v Bundesligi. Celjska zasedba pa je v zadnjem preizkusu premagala mariborski Branik.

Poškodovan tudi Lekai
Celjani ne bodo mogli računati na nekatere svoje pomembne igralce. Že dolgo časa so zunaj tekmovalnega pogona Dejan Perić, Gregor Potočnik in Rok Žuran, po pokalnem turnirju v Laškem pa so ostali brez madžarskega organizatorja Mateja Lekaia.

Skube: Smo nekoliko izmučeni
Niti celjske igre bodo tako v rokah slovenskega reprezentanta Sebastiana Skubeta, ki je pred tekmo s Hamburgom dejal: "Naša pričakovanja so kar velika. Verjamem, da bo Zlatorog napolnjen do zadnjega kotička, prav zaradi tega ne smemo razočarati samih sebe in svojih zvestih privržencev. Upam, da se bo tekma razpletla po naših načrtih, pred nami pa je izjemno naporna naloga. V zadnjem času smo odigrali številne zahtevne tekme in smo kar nekoliko izmučeni, a verjamem, da bomo prikazali bojevito predstavo, po kateri bo zadovoljstvo na strani igralcev in gledalcev."

Možnosti za zmago so
Celjani so v polnem sijaju zablesteli na finalni tekmi v Laškem, kjer so v obračunu proti Velenjčanom prikazali izjemno predstavo. "Če na sobotni tekmi ponovimo svojo predstavo iz Laškega in s trdo obrambo dosežemo številne gole iz nasprotnih protinapadov, potem imamo možnosti za zmago. S prebojem v osmino finala smo izpolnili svoje načrte, tako da lahko na tekmi s Hamburgom igramo za svojo dušo. Zmaga, pa čeravno minimalna, bi bila za vse nas le še dodatna spodbuda za naprej."

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme

Sobota ob 16.15:
CELJE PL - HAMBURG

Nedelja ob 19.30
:
GORENJE - FLENSBURG
ČEHOVSKI MEDVEDI - KIEL
37:35 (19:17)
DINAMO MINSK - METALURG SKOPJE
23:26 (12:14)

Nedelja:
SILKEBORG - BARCELONA
ADEMAR LEON - VESZPREM
PICK SZEGED - KIELCE
ATLETICO MADRID - FÜCHSE BERLIN
Povratne tekme bodo med 20. in 24. marcem.