Ko sta se lani (prav tako v 1. krogu Lige prvakov) v Zlatorogu srečali ekipi Celja Pivovarne Laško in Aalborga, so Celjani vodili večji del tekme, a bili na koncu za gol prekratki za točko. Foto: www.alesfevzer.com
Ko sta se lani (prav tako v 1. krogu Lige prvakov) v Zlatorogu srečali ekipi Celja Pivovarne Laško in Aalborga, so Celjani vodili večji del tekme, a bili na koncu za gol prekratki za točko. Foto: www.alesfevzer.com

"Aalborg je odlična ekipa, ki se je pred novo sezono še okrepila in nadgradila izjemno kakovosten igralski kader. Danska ekipa je na vseh igralnih položajih dobro zasedena. V pretekli sezoni smo videli, da se lahko kosamo z njo, na novi tekmi pa moramo igrati zbrano in disciplinirano ter se boriti kot levi," je na novinarski konferenci dejal trener Tomaž Ocvirk, pri čemer je imel v spominu obračun iz lanskega septembra, ko so Celjani – prav tako v uvodnem krogu Lige prvakov, po napeti končnici z Aalborgom izgubili z 28:29.

V celjski ekipi vlada dobro razpoloženje, še največ negotovosti je zaradi testiranja. Danes so igralci opravili obvezno testiranje na novi koronavirus, izvide bodo dobili v 24 urah. Ker je počutje vseh igralcev dobro, vseeno ni pričakovati zapletov.

"Vzdušje v ekipi je zelo dobro, takšno kemijo premorejo le redke druge ekipe, in to je tisto, kar nam daje dodatno moč. V tem trenutku je največja težava negotovost glede pandemije, a tovrstne težave imajo vse rokometne ekipe," je povedal krožni napadalec Vid Poteko in razkril, kje je največja moč nasprotnika: "Odlični so pri strelih z razdalje. Na to se moramo dobro pripraviti, onemogočimo jih lahko le z agresivno obrambo na najvišji mogoči ravni."

Celjani za uvod Lige prvakov proti Aalborgu

Igra slovenskih prvakov bo odvisna tudi od Patrika Lebana, ki je v pretekli sezoni na obeh tekmah proti Aalborgu dosegel devet golov. "Vse moje zadetke iz pretekle sezone bi nemudoma zamenjal za zmago. Na uvodni tekmi moramo igrati podobno kot lani v tej dvorani, torej borbeno, zavzeto in osredotočeno, hkrati pa si ne smemo privoščiti velikih padcev v naši igri," je dejal srednji zunanji igralec v celjski ekipi.

Tekma med 24-kratnimi slovenskimi in 5-kratnimi danskimi prvaki se bo v sredo, 16. septembra, začela ob 18.45. Celjani ne bodo mogli računati na svoje navijače, saj bodo zaradi epidemije tekme potekale pred praznimi tribunami. V celjski ekipi pričakujejo, da se bodo gledalci na tribune vrnili na začetku prihodnjega meseca, ko se bo v dvorani Zlatorog lahko zbralo največ 500 gledalcev.

Državni prvaki se bodo v prvem delu Lige prvakov ob Aalborgu pomerili še z nekaterimi vrhunskimi ekipami, kot so Barcelona, Veszprem, Kiel in Nantes, svojo priložnost za preboj v osmino finala pa bodo verjetno bolj iskali na obračunih proti Motorju iz Zaporožja in Zagrebu.

Jure Dolenec bo z Barcelono znova gostoval v Zlatorogu. Poleg Škofjeločana pa se bosta v katalonskem dresu predstavila tudi Blaž Janc in Domen Makuc.  Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec bo z Barcelono znova gostoval v Zlatorogu. Poleg Škofjeločana pa se bosta v katalonskem dresu predstavila tudi Blaž Janc in Domen Makuc. Foto: www.alesfevzer.com

Ocene strokovnjakov: prva favorita Barcelona in Kiel
Po mnenju številnih strokovnjakov imajo največ možnosti za končno zmago in milijon evrov vredno nagrado rokometaši iz Barcelone in Kiela, katerega član je Miha Zarabec. V španski zasedbi sta se slovenskemu reprezentantu Juretu Dolencu pridružila še njegova rojaka - eden najboljših krilnih igralcev na svetu Blaž Janc ter eden najbolj nadarjenih srednjih zunanjih igralcev na zemeljski obli Domen Makuc. Janc je v minulih letih igral za Kielce, Makuc pa je nosil dres 24-kratnih državnih in 21-kratnih pokalnih slovenskih prvakov iz Celja.

V boj za sam vrh še PSG, Veszprem in Pick Szeged
Špansko in nemško ekipo bodo skušali ogroziti PSG, madžarska rokometna velikana iz Veszprema in Szegeda, zmagoslavje morebitnih drugih ekip pa bi bila prvovrstna senzacija.

Sorodna novica 20-letni Makuc bo igral za Barcelono

V elitnem tekmovanju številni Slovenci
Na največji rokometni sceni bodo nastopili številni slovenski rokometaši. Poleg slovenske trojice v Barceloni in Zarabca v Kielu bosta barve Veszprema zastopala Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, še številčnejša slovenska kolonija pa je v Szegedu, kjer že vrsto let igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarić in Nik Henigman, od letošnjega poletja tudi Borut Mačkovšek. Člani beloruskega Meškova so Staš Skube, Jaka Malus in Simon Razgor, za Nantes igra Rok Ovniček, za Zagreb pa Žiga Mlakar, Aleks Vlah in Darko Stojnić.

Konec decembra zaključni turnir za sezono 2019/20

Evropska rokometna zveza (EHF) bo konec decembra v Kölnu priredila še zaključni turnir za sezono 2019/20, na katerem bodo nastopili Kiel, Barcelona, PSG in Veszprem.

V letošnji sezoni tekme zgolj ob sredah in četrtkih
V prenovljeni ligi prvakov - od letos naprej bodo tekme na sporedu zgolj ob sredah in četrtkih - bo v obeh skupinah nastopilo po osem ekip. Obe najboljši ekipi iz skupine A in B se bosta prebili v četrtfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa bodo nastopile v razigravanju za četrtfinale. Moštva, ki bodo v skupinskem delu zasedla sedmo in osmo mesto, bodo izpadla iz nadaljnjega tekmovanja in morda ogrozila tudi svoj nastop v ligi prvakov v sezoni 2021/22.

Liga prvakov, 1. krog

Skupina B, sreda ob 18.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – AALBORG
NANTES – VESZPREM

Četrtek:

MOTOR ZAPOROŽJE – BARCELONA

ZAGREB – KIEL

Skupina A, sreda:

MEŠKOV BREST - VARDAR

FLENSBURG - KIELCE

Četrtek:

PORTO - ELVERUM

PICK SZEGED - PSG

Prestavljeno zaradi okužb z novim koronavirusom v moštvu Picka.