Celjani so se ob spustu po jeklenici predstavili v novih zelenih dresih, t. i silver kolekciji, ki je namenjena počastitvi 25 let nastopanja v Ligi prvakov, prav tako pa bodo celjski rokometaši v tej sezoni poizkušali osvojiti že svoj 25. naslov državnih prvakov. Seveda bodo pivovarji še naprej igrali tudi v svojih prepoznavnih rumeno-modrih dresih.

Ekipa rokometašev Celja Pivovarne Laško za novo sezono 2020/21. Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Ekipa rokometašev Celja Pivovarne Laško za novo sezono 2020/21. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

V celjskem moštvu je v letošnji sezoni pet novincev. Eden izmed njih je vratar Filip Ivić, ki je v preteklosti branil barve Zagreba, Kielc in Gummersbacha. Iz Velenja se je v Celje preselil Tadej Mazej, ki igra na položaju levega krila. Dva mlada igralca sta prišla iz Črne gore, to sta Arsenije Dragašević, ki igra na levem zunanjem, in srednji zunanji, Radojica Čepić. Zadnji med novinci pa je Veron Načinović, ki je v Celje prišel iz Rijeke.

Plankelj: Najprej zdravje, nato napad na obe domači lovoriki
Cilji Celjanov so kot vedno visoki. Predstavil jih je direktor kluba Rok Plankelj. "Prvi cilj te sezone je, da vsi skupaj ostanemo zdravi in da v celoti izpeljemo tekmovanja, v katerih nastopamo. V teh drugačnih časih je to najpomembnejše. Seveda pa so s tem povezani tudi tekmovalni cilji, ki so najvišji. Čeprav se zavedamo, da nas čaka težko delo, da nas tako na domači sceni kot v Evropi čaka močna konkurenca, imamo visoke, najvišje cilje. Želimo osvojiti obe domači lovoriki, torej naslov državnega in pokalnega prvaka, v Ligi prvakov pa si želimo uvrstitve v izločilne boje, kar nam je že uspelo preteklo sezono, pa so tekme nato žal odpadle. Imamo mlado, a zelo dobro ekipo, ki je sposobna doseči vse zastavljeno, seveda bo potrebne tudi nekaj športne sreče. Kot sem dejal v uvodu, vsem želim predvsem zdravja in sezono brez poškodb," je za spletno stran kluba dejal Plankelj.

Novinarska konferenca na Celjski koči. Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Novinarska konferenca na Celjski koči. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Ocvirk: Vsak poraz je lahko usoden
Celjani so v pripravljalnem obdobju odigrali sedem pripravljalnih tekem, zaradi razmer so morali močno spreminjati načrte, a so z opravljenim zadovoljni. Dosegli so pet zmag in dva remija, že jutri pa jih čaka prva naloga v Ligi NLB, ko se bodo v Zlatorogu pomerili s Slovanom: "Upam, da se bo trenutna situacija, povezana s koronavirusom, kmalu uredila in da se bomo obremenjevali le z nam najpomembnejšo stvarjo – rokometom. Mi bomo poleg Lige NLB igrali še v evropski Ligi prvakov, zato bomo morali biti, tako kot v pretekli sezoni, zbrani na vsaki tekmi. Vsak poraz je lahko usoden. Naš cilj, kot je dejal že direktor, ostaja visok, a vlogo favorita bo treba upravičiti na igrišču. Sezono smo začeli drugače, s preživetjem v naravi smo se hitreje povezali, fantje so takoj začeli sodelovati in se odrezali odlično. Ves čas delajo zavzeto, trudijo se in napredujejo in to je tisto, kar je na najpomembneje. Kljub težavam zaradi razmer smo imeli odlične pogoje za delo, odigrali sicer dve tekmi manj od načrtovanega, a tudi to je bil del priprav na sezono, katere začetek je drugačen kot običajno. Jutri se začenja zares in na nas bo prvi korak do uresničitve ciljev, ki smo si jih zastavili. Uvodoma bo sicer malce nenavadno brez navijačev, ki pa verjamem, da nas bodo podpirali tako ali drugače. Seveda pa upam, da se čim prej skupaj dobimo v Zlatorogu," je za spletno stran kluba dejal trener Tomaž Ocvirk, ki bo imel še nekoliko okrepljen strokovni del ekipe, kjer bodo Klemen Luzar (pomočnik trenerja in strokovni koordinator mladinskega pogona), Aleš Anžič (trener vratarjev), Gorazd Žužek (maser) ter tudi Primož Pori.

Razgor: Verjamemo, da je pred nami uspešna sezona
Kapetan moštva je David Razgor, ki je s 1103 zadetki tudi najboljši strelec te zasedbe. "Dobro delamo, manj je bilo menjav v ekipi, tako da smo večinoma vedeli, kaj se od nas pričakuje. Temu primerna je bila tudi pripravljenost. Morda je malce težje novincem, ki vsega še niso poznali, a hitro smo se ujeli in vsi fantje so se dobro vklopili v naš sistem dela, vsi so super fantje. Zelo dobro smo fizično pripravljeni, zelo dobro delamo in verjamem, da je pred nami sezona, ki bo uspešna. To vsi komaj čakamo, saj je od zadnjih tekmovalnih tekem že dolgo. Malo smo nestrpni, ne bo še enako, kot je bilo prej, saj nam bodo manjkali gledalci. Vsi si želimo podpore s tribun in upam, da se zadeve čim prej umirijo, stabilizirajo in da se šport začne odvijati po utečenih tirnicah," je razmišljal Razgor.

V soboto s Slovanom, 16. septembra v Zlatorog prihaja Aalborg
Prvi pravi preizkus za Celjane bo sobotna tekma uvodnega kroga državnega prvenstva proti Slovanu. Prvi preizkus v Ligi prvakov pa pivovarje čaka v sredo, 16. septembra, ko bodo v Zlatorogu gostili Aalborg. Obe tekmi bosta za zdaj potekali pred praznimi tribunami. Poleg Aalborga se bodo Celjani v skupini B Lige prvakov pomerili še z Barcelono, Veszpremom, Kielom, Nantesom, Motorjem in Zagrebom.