Pandemija novega koronavirusa je povsem ohromila tudi športni svet. Španija je tista evropska država, ki jo je virus še posebej prizadel.

Malo monotono je, a imamo srečo, da imamo hišo in vrt
"Ne moremo iti na sprehod z družino. Samo ena oseba l
ahko odide v trgovino, lekarno, na banko in nič drugega. Dnevi so si med seboj podobni. Zagotovo je vse skupaj malo monotono, a imamo to srečo, da imamo malo večjo hišo, malo vrta, da se otroka zabavata. Za zdaj gre, je pa zagotovo težka situacija za vse, in upamo, da se bo to zdravstveno stanje v svetu čim prej izboljšalo," je v oddaji Dobro jutro dejal Dolenec.

31-letni Jure Dolenec za Barcelono igra od leta 2017. Foto: www.alesfevzer.com
31-letni Jure Dolenec za Barcelono igra od leta 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Pogovor z Juretom Dolencem: Barcelona v primežu koronavirus

Če je to edina rešitev, naj bo tako
Omejitev gibanja in združevanja je stroga. "Nazadnje, ko sem šel v trgovino, sem videl eno policijsko kontrolo. A mislim, da je potrebno glede na to, kakšno je stanje v Španiji, koliko je obolelih. Premier je predlagal podaljšanje karantene do 12. aprila, tako da bo izredno stanje v Španiji najbrž še nekaj časa trajalo. Če je to edina rešitev, naj bo tako. Samo da se vse skupaj čim prej normalizira in da zaživimo normalno življenje," je povedal Dolenec.

Bilo bi še težje, če bi bil sam
Kaj krize zaradi izolacije? "Najbrž bi bilo še precej težje, če bi bil sam. Mislim, da za zdaj kar v redu shajamo. Menim, da bomo zdržali še te naslednje slabe tri tedne. Upam, da nam bo v tem času uspelo omejiti virus. Zagotovo pa vsi pogrešamo stike z zunanjim svetom. Ne moremo živeti normalnega življenja, ampak za zdaj je vse v redu. Moramo vsi potrpeti, da se vse normalizira."

Jure Dolenec vadi doma s sinovoma

Imamo program za vsakodnevni trening
Kako ohranja kondicijo? "Pri nas v klubu smo aktivni, dobivamo program za trening vsak dan. Dvakrat na teden imamo celo videokonferenco in tam v bistvu tudi nekaj skupaj odtreniramo. Dobivamo tudi razne drugačne naloge. Prejšnji teden smo morali predstaviti rokometne začetke, potem smo delali analizo dosedanjih iger v sezoni. Jaz imam to srečo, da dokaj normalno treniram, ker imam v hiši neki manjši fitnes, tako da se da nekaj odtrenirati, a da bi fizično pripravo obdržal na visoki ravni pa brez rokometne žoge ni enako. Zagotovo nam bo to manjkalo. Upam, da bomo čim prej lahko trenirali."

Čakamo, kaj nam bodo sporočili. A na prvem mestu je zdravje.
Zaključek sezone? "Če bi se uvrstili na olimpijske igre, bi se ta sezona v vsakem primeru zavlekla v poletje, saj ne bi imeli odmora. Ampak trenutno ne vemo nič. Čakamo, kaj nam bodo sporočili. A na prvem mestu je zdravje vseh ljudi, in upam, da se bo stanje kmalu uredilo," je na koncu dodal Dolenec.