Hrvaški rokometaši so z naslovom svetovnih in olimpijskih prvakov v zadnjih letih kar malce razvadili tamkajšnjo javnost, ki tudi tokrat pričakuje naskok na sam vrh. Foto: EPA
Hrvaški rokometaši so z naslovom svetovnih in olimpijskih prvakov v zadnjih letih kar malce razvadili tamkajšnjo javnost, ki tudi tokrat pričakuje naskok na sam vrh. Foto: EPA
Hrvaški vratar Mirko Alilović je odlično branil v sami končnici tekme. Foto: EPA

"Mučili smo se in mučili. Imeli smo težave v obrambi, v napadu pa so nam Slovenci parirali z izjemno grobo igro, ki sta jo dovoljevala francoska sodnika. No, na koncu smo vendarle zmagali, in to z velikih 29:24," piše sportnet.hr, ki igro slovenske reprezenetance opisuje kot nogometno - igranje s komolci, vlečenje za drese in v neskončnost razvlečeni napadi z blagoslovom sodnikov.

Tipični Slovenci, nenavadni Hrvati
"To tekmo so Slovenci odigrali tipično, Hrvati pa nenavadno. Slovenci so bili tipični po agresivni igri, ki pa tokrat na srečo ni rezultirala s hudimi poškodbami. Hrvati so imeli težave v obrambi, tako z različico 6-0 kot 3-2-1, vidno pa je bilo tudi pomanjkanje sodelovanja," še dodaja novinarka spletne strani sport.hr.

Genialec Balić
Index.hr piše, da so se Hrvati maščevali za tiste težke poraze iz leta 2000 in 2004 in Slovenijo skoraj zagotovo izločili iz boja za četrtfinale. "Kot vedno je bil najboljši Balić, ki je s svojo genialnostjo spet navduševal vse. Dosegel je 7 golov ter prispeval prav toliko podaj in nosil svojo ekipo praktično cel prvi polčas."

"Čeprav to ni bila posebej briljantna predstava, se zdi, da Červarjevi izbanci zmagujejo vse s pol moči. Rezultat se je sicer dolgo lomil, toda tako kot proti Poljski in Češki so zadnje minute spet pripadle Hrvaški," še dodaja Index.hr.

Šola: Igramo toliko, kot je potrebno
Večernji.hr poudarja, da je bila tekma pričakovano težka, zmagovalca pa so odločile zadnje minute tekme. Nekdanji vratar Hrvaške Vlado Šola v svoji kolumni na tej strani piše: "Ves čas imam občutek, da igramo ravno toliko, kolikor je potrebno. Spet je bila odločilna spremeba obrambe s 3-2-1 na bolj plitko inačico, s katero smo zaprli hitrejše slovenske igralce. Alilović je na koncu obranil nekaj ključnih žog in je zame igralec tekme."

Odlični Alilović in obramba 6-0
Podobnega mnenja je tudi novinar spletne strani jutarnji.hr: "Tehtnica se je nagnila na našo stran, ko se je v golu odprlo Aliloviću. Hrvaška je zaigrala odlično obrambo 6-0 in ritem Slovencev je bil razbit. Še posebej je bila pomembna obramba "zicerja" Vida Kavtičnika pri 23:22."

R. K.