Po dnevu počitka so Slovenci pripravljeni na novo težko bitko. Foto: Reuters
Po dnevu počitka so Slovenci pripravljeni na novo težko bitko. Foto: Reuters
Filip Jicha
Dvometraš Filip Jicha je član Kiela, ki ga je dolgo vodil prav Serdarušić. Foto: EPA
Rokometaši se odkrito spogledujejo s polfinalom

Sobotno prosto dopoldne so Slovenci izkoristili za ogled skakalnice na Bergislu, popoldne pa so bile misli že pri nedeljski tekmi s Češko, ki se bo začela ob 20.30.

Proti Čehom Slovenci v vlogi favoritov
"Nimamo časa za jokanje in lizanje ran po izgubljenih priložnostih, pred nami so novi izzivi. Morda se bo slišalo smešno, a dvoboj s Čehi bo zelo zahteven za moje izbrance, veliko bolj kot obračuna s Francozi in Španci. Proti slednjim bomo igrali na vso moč, v obeh tekmah so absolutni favoriti, ta vloga favorita pa bo proti Čehom namenjena nam. Moji igralci bodo zagotovo imeli v podzavesti, da so jo na nedavnem turnirju na Danskem premagali s sedmimi goli razlike. Dvoboj z njimi bomo začeli z obrambo 5+1, obliž bomo igrali na ideologu njihove igre Filipu Jichi, potem pa bomo naše obrambe po potrebi tudi spreminjali," je taktiko razkril selektor Zvonimir Serdarušić, ki je po poškodbi levega gležnja Jureta Dobelška poklical Klemna Cehteta, ki je že na poti v Innsbruck.

Pozor: Bum, bum Filip Jicha
Slovenija je pred dvema letoma na Norveškem Češko premagala s 34:32. Tudi na pripravljalnem turnirju v Aarhusu je bila nedavno boljša s 37:30. A češka forma se vzpenja, kar so dokazali s tesnim porazom proti Franciji (21:20), še bolj pa z odločilno zmago nad Madžarsko (26:33). Filip Jicha je z 28 goli tudi najboljši strelec prvega dela prvenstva.

Zorman: Dvorezen češki meč
"S Češko imamo v glavnem pozitivne izkušnje. Igrali bomo na zmago, to je edina možnost, če želimo ohraniti polfinalne sanje. Ta tekma nas lahko zelo dvigne, a tudi pahne v pekel," je dejal kapetan Uroš Zorman.

SKUPINA II, Innsbruck

Nedelja ob 16.30:
NEMČIJA - FRANCIJA

Ob 18.30
POLJSKA - ŠPANIJA

Ob 20.30 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - ČEŠKA

Lestvica:                  *          
ŠPANIJA 2 1 1 0 +12 (3) 3 točke
POLJSKA 2 1 1 0 +2 (3) 3
FRANCIJA 2 1 1 1 +1 (3) 3
SLOVENIJA 2 0 2 0 0 (2) 2
NEMČIJA 2 0 1 1 -2 (1) 1
ČEŠKA 2 0 0 2 -13 (0) 0
* - točke iz prvega dela
Rokometaši se odkrito spogledujejo s polfinalom