Marko Bezjak je kariero začel v domačem Ormožu, nato pa se preselil h Gorenju. Foto: MMC RTV SLO
Marko Bezjak je kariero začel v domačem Ormožu, nato pa se preselil h Gorenju. Foto: MMC RTV SLO
David Špiler
David Špiler (desno) je napovedal, da debitante na velikih tekmovanjih Marka Bezjaka, Primoža Prošta, Boruta Mačkovška, Davida Miklavčiča, Mateja Gabra, Petra Puclja in Jureta Dolenca čaka "krst". Podrobnosti seveda ni želel razkriti. Foto: MMC RTV SLO


"Srečen sem, da sem zraven. Poln sem motivacije in veliko pričakujem od prvenstva," je v uvodu dejal 25-letni Bezjak, eden izmed treh igralcev v reprezentanci na položaju organizatorja igre oziroma srednjega zunanjega. "Konkurence" Uroša Zormana in Sebastiana Skubeta se ne boji: "Naša igra bo temeljila na hitrosti, kar pomeni, da bo veliko rotacije, tako da bo vsak igralec dobil dovolj minutaže."

Zmaga nad Norveško za samozavest
Bezjak poudarja pomen uvodne tekme proti Norveški. "Z zmago bi nam zrastla samozavest, tako da bi lahko točko ali dve odščipnili še na srečanjih s Hrvaško in Islandijo. Nato vemo, da se križamo z najbrž najtežjo skupino (Hrvaška, Španija, Madžarska, Rusija, op.a.) na prvenstvu. Že uvrstitev v drugi del bo uspeh, vsekakor pa upam, da bomo prišli čim dlje. Vse tja do 8. mesta bi bilo super. Želimo si tudi preboj v olimpijske kvalifikacije," o ciljih in dometu Slovenije razmišlja Ormožan.

Slovenija bo danes ob 19.00 s tekmo proti Danski začela miniturnejo po "Hamletovi" deželi. V soboto (14.15) se bo pomerila z Islandijo, v nedeljo (14.15) pa še s Poljsko.

Favoriti Francozi, Danci in Hrvati
"Za zdaj ni še nobenega pritiska in tudi ni razloga, da bi bili pod pritiskom. Vedno so bila pričakovanja javnosti velika. Glede na nekatere poškodbe, odpovedi in posledično pomladitve reprezentance so letos nekoliko padla, a še vedno menim, da imamo kakovostno reprezentanco," dodaja Prlek, ki med največje favorite šteje Francoze, Dance in Hrvate.

Iz lanskega spodrsljaja so se nekaj naučili
Bezjak je kapetan Gorenja, ki pred februarskim nadaljevanjem prvenstva vodi na lestvici državnega prvenstva. Lani spomladi so zapravili precej večjo prednost in izgubili naslov. Kako bo letos? "Mislim, da smo se nekaj naučili iz lanskega spodrsljaja. Pol sezone je za nami in upam, da bomo v nadaljevanju zadržali dobro formo. Verjamem, da smo sposobni postati prvaki," pravi 184 cm visoki rokometaš.