Domagoj Duvnjak je z reprezentanco osvojil že tri srebrne medalje. Dve na evropskih prvenstvih (2008 in 2010) in eno na svetovnem (2009). Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Domagoj Duvnjak je z reprezentanco osvojil že tri srebrne medalje. Dve na evropskih prvenstvih (2008 in 2010) in eno na svetovnem (2009). Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak (levo) je naslednik Ivana Balića (desno) v hrvaški reprezentanci. Foto: EPA

23-letni in 197 cm visoki srednji zunanji igralec, ki si kruh služi v Hamburgu, o tekmecih iz Slovenije govori spoštljivo: "Kot že rečeno, nismo favoriti. Slovenija ima kakovostno ekipo, posrečeno kombinacijo treh, štirih izkušenin in drugih nekoliko mlajših, vendar nadarjenih. Vsem lahko prekrižajo račune. Evropsko prvenstvo je takšno tekmovanje, kjer lahko vsak premaga vsakega. Mi bomo seveda storili vse, da zmagamo."

Podoživite slovenski zmagi nad Hrvaško (27:25) z evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani in z evropskega prvenstva leta 2000 v Zagrebu (25:24). Na evropskih prvenstvih je razmerje zmag in porazov izenačeno na 2:2. Hrvati so zmagali leta 1996 (26:22) in leta 2008 (29:24).

Prijatelji smo. Z Vugrincem igram v Hamburgu.
Ali sam čuti kakšen poseben naboj zaradi medsosedske tekme. Takšnega, kot je bil, denimo, ob tistih dveh slovenskih zmagah leta 2000 in 2004? "Ne, to se ne omenja. Za nas je to tekma kot vsaka druga. Generacije so se pač zamenjale. S Slovenci smo prijatelji, v Hamburgu igram skupaj z Renatom Vugrincem. Seveda pa na tekmi stojimo na nasprotni strani in takrat si vsi želimo zmagati. In tudi tokrat bo tako."

V Novi Sad s štirimi točkami
Kaj meni o potencialnem finalu Hrvaška -Srbija v Beogradu? "To bi bilo lepo. A moramo igrati tekmo za tekmo. Najpomembneje je, da v Novi Sad prenesemo štiri točke. Tam se nato križamo s težko skupino, vendar verjamem v nas. Pričakujem pa tudi, da bo v drugem delu več naših navijačev kot v Vršcu. Po medijih se je pisalo, da je bilo za tekmo v Vršcu prodanih okoli 1000 vstopnic, a očitno je bil to nesporazum."

Iz Vršca