Borut Mačkovšek bo na položaju levega zunanjega razbremenil Davida Špilerja. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Borut Mačkovšek bo na položaju levega zunanjega razbremenil Davida Špilerja. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Borut Mačkovšek
Mačkovšek je eden od sedmih debitantov v slovenski reprezentanci na velikih tekmovanjih. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Izolan je dobil mesto med potniki na evropsko prvenstvo v Srbiji, potem ko se je poškodoval Nenad Bilbija. "Počutim se odlično, fantje so me lepo sprejeli, se razumemo, družimo, na treningih je morda kakšna pritožba več, ker sem pač najmlajši. Malo sem nervozen, a po drugi strani se veselim priložnosti," je uvodoma dejal "Maček", kot ga kličejo njegovi reprezentančni soigralci.

Vsi so bili enkrat v moji vlogi
Izziva se ne boji: "To je velika odgovornost, potrudil se bom po najboljših močeh, ni nobenega strahu, le malo nervoze, ker sem mlad in neizkušen, ampak vsi so bili enkrat v moji vlogi." Njegov najmočnejši adut so streli od daleč, medtem ko za pomanjkljivost navede igro ena na ena, sploh ko ima opraviti z manjšimi in hitrejšimi igralci.

"Usoden" je bil obisk bratovega treninga
Z rokometom se je začel ukvarjati, ko je skupaj z očetom odšel na bratov trening rokometa. "Tam je bil gospod Tone Barič, ki me je povabil na trening. Začel sem in tudi ostal. Nato sem se v Celju, še preden so me želeli v klubu, vpisal na srednjo vrtnarsko šolo, saj sem tako kot oče želel postati vrtnar. Potem me je na dnevu rokometa v Mariboru opazil eden izmed trenerjev v Celju Igor Razgor, tako da sem pri Celjanih začel igrati tudi rokomet," pojasnjuje Primorec, ki se za vrtnarja ne bo izučil, saj se je prepisal na frizersko šolo, kjer se je bolj "našel". Do konca šolanja mu manjka še nekaj izpitov.

Ko Mačkovšek ne igra rokometa, se druži s prijatelji, dekletom in družino, ki prihaja v Celje, od koder izvira njegov oče.

Iz Vršca,