Krimovke so ostale brez finala, čaka jih le dvoboj za 3. mesto, ki jim seveda ne pomeni nič. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so ostale brez finala, čaka jih le dvoboj za 3. mesto, ki jim seveda ne pomeni nič. Foto: www.alesfevzer.com

Na zaključnem turnirju slovenskega pokala za rokometašice v Litiji je domača ekipa premagala Trgo ABC Izolo po podaljšku z 29:28 (24:24, 15:12). Krim Mercator pa je v večernem obračunu s 34:33 (21:17) premagal Mlinotest Ajdovščino, vendar se v nedeljo vseeno ne bo boril za 29. pokalno lovoriko. Nastopil je n amreč s premalo slovenskimi rokometašicami. V skladu s pravilnikom ekipa, ki stori takšen prekršek, izgubi tekmo z rezultatom 0:10.

Finale bo v nedeljo ob 17.30, prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Potem ko so v prvi tekmi Litijanke v razburljivi končnici rednega dela zapravile prednost, ki so jo imele večji del tekme, Izola pa se je rešila s sedmih metrov ob koncu igralnega časa, je odločal podaljšek. Tega so, prav tako z zadetkom s sedmih metrov, dobile domače rokometašice in se razveselile finala.

V drugem polfinalu je bilo v prvem polčasu izenačeno do 25. minute, pred tem so Ajdovke vodile tudi za tri gole (10:7), krimovke pa največ za dva. Drugi polčas se je dolgo odvijal po okusu Krima, ko se je Mlinotest prebudil v končnici in se z delnim izidom 4:1 približal na gol zaostanka, kar je bila tudi končna razlika. A pozno zvečer je z RZS-ja prišla novica, da je Krim za zeleno mizo dvoboj izgubil z 0:10.


POKAL SLOVENIJE (Ž)
ZAKLJUČNI TURNIR, Litija

Polfinale:
LITIJA - TRGO ABC IZOLA
* 29:28 (15:12) - po podaljšku

Krim Mercator - MLINOTEST AJDOVŠČINA
0:10

Finale bo v nedeljo ob 17.30. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.