Celje PL se bo v Ligi prvakov znova soočil z veliko Barcelono. Foto: www.alesfevzer.com
Celje PL se bo v Ligi prvakov znova soočil z veliko Barcelono. Foto: www.alesfevzer.com

Evropska rokometna zveza EHF je na Dunaju izžrebala skupini tako za moško kot žensko rokometno Lige prvakov oz. Ligo prvakinj za sezono 2023/24.

Celjane v skupini B čakajo GOG Gudme, Veszprem, Barcelona, Magdeburg, Wisla Plock, Montpellier in Porto.

Proti prvakom Danske, Španije, Madžarske in Portugalske

Gudme je danski prvak, Barcelona, pri kateri igrata Domen Makuc in Blaž Janc, španski, Veszprem Gašperja Marguča pa madžarski. Magdeburg je nemški podprvak in branilec naslova v ligi prvakov, Wisla Plock Mihe Zarabca je poljski podprvak, Montpellier Staša Skubeta francoski, Porto pa je dobil portugalsko prvenstvo.

V skupini A pa bodo PPD Zagreb (Aleks Kavčič, Matic Suholežnik, Aljaž Panjtar), nemški prvak Kiel, poljski prvak Kielce, francoski prvak Paris SG, makedonski prvak Pelister (Urban Lesjak, Nejc Cehte), norveški prvak Kolstad, madžarski podprvak Szeged (Matej Gaber, Borut Mačkovšek, Dean Bombač) in danski podprvak Aalborg (Aleks Vlah).

Tekmovanje v ligi prvakov se bo začelo 13. in 14. septembra.

Krim Mercator želi v novi sezoni narediti korak naprej. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator želi v novi sezoni narediti korak naprej. Foto: www.alesfevzer.com

V skupini z evropskimi prvakinjami

Ljubljančanke so v skupini B, kjer bodo igrali še Esbjerg, Metz, trikratni zaporedni zmagovalec tekmovanja Kristiansand, Rapid Bukarešta, Ferencvaros, Zaglebie Lubin in Ikast.

V skupini A pa bodo CSM Bukarešta z Elizabeth Omoregie, Györ Ane Gros, Sävehof, Brest, Odense, Budućnost, Bietigheim in Debrecen.

V rednem delu bo 14 krogov, v katerih se bodo klubi pomerili vsak z vsakim doma in v gosteh, po skupinskem delu se bosta po dve najboljši ekipi uvrstili neposredno v četrtfinale, tretje-, četrto-, peto- in šestouvrščene pa bodo igrale dodatne boje za preboj med osem. Tekmovanje se bo začelo 9. in 10. septembra.

Celjani tudi proti evropskemu prvaku Magdeburgu