Veselje Porta in razočaranje Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Porta in razočaranje Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašem iz Celja se je na premierni domači tekmi obetala prva zmaga v Ligi prvakov v sezoni 2023/24. V uvodnih 40 minutah so povsem zasenčili portugalskega prvaka in si priigrali kar devet golov prednosti (21:12).

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Najmlajša ekipa v Ligi prvakov v sezoni 2023/24 je nato doživela pravi potop, v zadnjem delu tekme je povsem popustila. Alem Toskić je po vidnem padcu svojih varovancev zahteval minuto odmora, a njegovi napotki niso pomagali. Porto je bil vse bližje, v 47. minuti je zaostajal le še za dva gola (25:23), štiri minute pozneje je izenačil na 26:26, v 54. minuti pa prvič na dvoboju povedel s 27:26. Celjani so imeli zadnji napad, v katerem bi lahko iztržili remi, toda strel Uroša Miličevića od daleč je ustavil portugalski blok.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najučinkovitejši Mitja Janc z devetimi goli, Ante Ivanković je dodal pet zadetkov.

"Niti sam ne vem, kaj bi rekel po tako težkem porazu, kot da smo prekleti in zakleti," je takoj po porazu dejal Toskić. "Moji varovanci so v prvem polčasu in na začetku drugega pokazali svojo kakovost. Imeli smo poln nadzor nad tekmeci, potem pa je na površje izplavala naša neizkušenost. V prelomnih trenutkih dvoboja preprosto nismo verjeli v svoje sposobnosti, naredili smo preveč napak. Današnji poraz zelo boli, je še težji kot proti Barceloni v pretekli sezoni."

Boleč poraz Celjanov v Ligi prvakov

Celjska ekipa že na četrti zaporedni tekmi ni okusila slasti zmage. Po zmagoslavju na superpokalni tekmi na začetku septembra v Ormožu je izgubila proti trebanjskemu Trimu v Ligi NLB in danskemu Gudmeju v Ligi prvakov, na sobotnem ligaškem dvoboju v Stični pa je proti SVIŠ-u Ivančni Gorici le remizirala.

SKUPINA B, 2. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PORTO
29:30 (16:9)

1733 gledalcev

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 1, Gaberšek, Perić 4, Krečič, Cokan, Čirović, Antonijević, Ivanković 5, Janc 9, Gregorič, Muhović, Miličević, Kačičnik, Žabić 3, Dodić 3, Mlakar 3.

Porto: Mitrevski, Veitia Valdes 1, Sousa 1, Iturriza Alvarez 5, Mikkelsen 4, Silva, Salina 2, Costa 1, Diocou Soumare 3, Branquinho 6, Martinez 2, Areia 2 (2), Christensen, Rema, Oliveira, Magalhaes 3.

Sedemmetrovke: 0/1; 2/3

Izključitve: 6 minut; 4 minute

WISLA PLOCK - GOG GUDME
26:30 (13:13)


VESZPREM - MONTPELLIER
33:31 (13:15)

BARCELONA - MAGDEBURG
32:20 (14:8)

Vrstni red: Barcelona, Veszprem, Gudme in Porto po 4, Celje, Wisla, Montpellier in Magdeburg brez točk.