Mitja Janc je bil najboljši strelec Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Janc je bil najboljši strelec Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani ostajajo brez točke na dnu lestvice, poljski podprvaki, za katere igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, pa so prvič zmagali, temelje za uspeh pa postavili že v prvih minutah. Slovenski prvaki so oslabljeni, saj je po poškodbi na nedavni tekmi slovenskega prvenstva v Dobovi kapetan Žiga Mlakar moral na bolniško za dalj časa, predvidoma bo manjkal do konca leta.

Poljaki so tekmo bistveno bolje začeli. Prvi gol na tekmi je padel šele v šesti minuti, nato pa so do desete zadevali samo domači rokometaši. Mitja Janc je zadel prvi za goste s sedmih metrov, a je takrat izid znižal le na 1:5. Zaostanek se je hitro povečal že na 1:7, prav Janc pa je bil v tem obdobju praktično edini nevaren za tekmece, s prvim golom iz igre je tudi znižal na 3:9 v 17. minuti.

Žabić izključen že v 22. minuti

Za stopnjevanje težav celjske zasedbe je nato poskrbel še Stefan Žabić, ki je tekmo po rdečem kartonu predčasno končal že v 22. minuti. Janc, v prvem polčasu je dosegel šest golov, je sam težko vzdrževal ravnotežje, poljska ekipa pa je rutinsko dobila prvo polovico s +6.

Nadaljevanje je bilo za Celjane le boljše. Tadej Mazej je zadel že v prvi minuti, potem dodal še dva gola. A slovenski ekipi ni uspelo ujeti priključka, saj so Poljaki imeli vseskozi pet ali šest golov prednosti in niso delali napak. Celjski strateg Alem Toskić je tako več priložnosti za igro ponudil tudi mladim adutom; že v prvem polčasu je tako zaigral 17-letni Mai Marguč, ki se je pozneje izkazal tudi s tremi zadetki, v nadaljevanju pa je, prav tako z goloma, zaupanje vrnil tudi 18-letni Žan Korše Lesjak.

Celjski rokometaši še čakajo na prvo točko v Ligi prvakov

Naslednji tekmec Veszprem, ki je tokrat slavil v Barceloni

A kljub boljši predstavi v nadaljevanju razlike oziroma zaostanka Celjanom ni uspelo bistveno znižati, tako da je bilo že precej pred koncem obračuna v Orlen Areni jasno, da bosta točki ostali doma. Celjani pa so v končnici drugega polčasa prišli do -5 (25:30) in tako drugi polčas dobili za gol.

Za Celjane je bil ob najbolj razpoloženem Jancu (na koncu osem golov) strelsko učinkovit še Mazej s petimi zadetki. Pri gostiteljih je bil najboljši Dawid Dawidzyk z osmimi, Zarabec je dodal enega. Naslednjo tekmo bodo Celjani igrali na domačem terenu 15. novembra, tekmec bo madžarski Veszprem, ki je tokrat v gosteh premagal Barcelono z 41:36.

Oslabljeni Celjani nemočni na Poljskem

Skupina B, 6. krog
WISLA PLOCK – CELJE PIVOVARNA LAŠKO
30:25 (17:11)
3000 gledalcev

Wisla Plock: Daszek 2, Zarabec 1, Lucin 3, Piroch 4, Fazekas 2, Krajewski 4 (4), Perez Arce, Trezić, Alilović, Dawidzik 8, Mihić 2, Mindeiga Elizaga, Žitnikov 4.

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 1 (1), Marguč 3, Mazej 5, Krečič 1, Cokan, Ćirović, Antonijević 1, Ivanković 1, Janc 8 (3), Gregorič 1, Milićević 1, Kačičnik, Korže Lesjak 2, Žabić 1.

7-metrovke: 4/4, 4/5
Izključitve: 2 min, 6 min
RK: Žabić 22./Celje


BARCELONA – VESZPREM 36:41 (17:19)

PORTO – GOG GUDME 32:31 (15:21)

MONTPELLIER – MAGDEBURG 25:28 (14:12)
Staš Skube ni igral za Montpellier.

Vrstni red: Barcelona in Veszprem po 10, Gudme in Magdeburg po 8, Porto 6, Montpellier 4,
Wisla 2, Celje brez točk.