Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so s tremi zmagami in enajstimi porazi ostali brez izločilnih tekem v evropski Ligi prvakov. V skupini B so zasedli predzadnje mesto.

V Zlatorogu se je zbralo 2000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Zlatorogu se je zbralo 2000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Zasedba iz mesta grofov je na štirinajstih odigranih tekmah premagala nemški Kiel, francoski Nantes in norveški Elverum, proti španski Barceloni, poljskim Kielcam, Alborgu in madžarskemu Picku Szegedu je doživela dva, proti Kielu, Nantesu in Elverumu pa po poraz.

Iz te skupine so se v četrtfinale že uvrstili španska Barcelona in Kielce, Nantes, Alborg, Kiel in Pick Szeged pa so si priigrali kvalifikacijske tekme za nastop med osem najboljših.

Gostje so že v uvodni četrtini tekme s hitrimi protinapadi prišli do podvojene prednosti (8:4), v nadaljevanju prvega polčasa pa so jo povišali na 14:8. V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Alborg je bil vselej korak ali dva pred Celjem.

V celjski ekipi so bili na današnji tekmi najučinkovitejši Gal Marguč, Ante Ivanović in Aleks Vlah, prav vsi so dosegli po pet golov.

Poraz Celjanov za slovo od Lige prvakov

Izjave po tekmi
Alem Toskić
, trener Celja Pivovarne Laško: "Če bi Danci prišli teden ali dva pred današnjo tekmo, potem bi verjetno imeli veliko bolj enakovredno tekmo. Na današnjem dvoboju nismo imeli moči, naši 'rezervoarji' so se povsem izpraznili po nedeljski zmagi nad Velenjčani in neusmiljenemu ritmu tekem sreda - sobota v zadnjem mesecu. Proti danski zasedbi smo se borili po svojih najboljših močeh, a moramo športno priznati, da je kakovost na strani Alborga."

Stefan Žabić, igralec Celja Pivovarne Laško: "Za takšne tekme potrebuješ moč, mi pa tega na današnji tekmi nismo imeli. Trudili smo se po naših najboljših močeh, a naša obramba je bila slaba, kar je tudi glavni razlog za naš poraz."

Matic Suholežnik, igralec Celja Pivovarne Laško: "Proti Alborgu smo bili izpraznjeni. Od mednarodne sezone smo se želeli posloviti z zmago, na nedeljskem domačem derbiju proti Velenjčanom pa smo porabili preveč moči."


SKUPINA B, 14., zadnji krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - AALBORG
31:34 (15:19)

Celje Pivovarna Laško: Bojić, Strmljan 3, Knez, Mazej 4, Cokan 1, Marguč 5 (2), Antonijević 1, Ivanković 5, Janc, Muhović, Žabić 3, Mlakar, Belkaied, Vlah 5, Martinović 3, Suholežnik.

Aalborg: Gade, Jakobsen, Vaver 1, Palmarsson 10 (2), Klove, Barthold 4, Claar 4, Sandell 2, Hoxer 4 (1), Hangaard, Aggefors, Bjornsen 6, Flodman, Mollgaard, Antonsen 3.

Sedemmetrovke: 2/2; 3/5.

Izključitve: 2 minuti: 2 minuti.
2000 gledalcev.


ELVERUM - KIEL 26:26 (11:12)

PICK SZEGED - NANTES 28:28 (13:15)

KIELCE - BARCELONA 31:32 (12:13)

Vrstni red: Barcelona 27, Kielce 22, Nantes in Kiel po 15, Aalborg 13, Szeged 11, Celje 6, Elverum 3.