Celjani bodo v sredo gostili Barcelono, ki je v letošnji sezoni neporažena tako v španskem prvenstvu (17 tekem, 17 zmag) kot v Ligi prvakov (11 tekem, 10 zmag, en remi). Foto: www.alesfevzer.com
Celjani bodo v sredo gostili Barcelono, ki je v letošnji sezoni neporažena tako v španskem prvenstvu (17 tekem, 17 zmag) kot v Ligi prvakov (11 tekem, 10 zmag, en remi). Foto: www.alesfevzer.com

"Po zmagah proti Krki, Nantesu in Ormožu je vzdušje odlično in vsi smo super. Vsi se že zelo veselimo obračuna z Barcelono. Kot vidimo, si tudi gledalci zelo želijo v sredo videti obračun, kar nas jasno izjemno veseli. Pred številnim občinstvom je vedno odlično igrati, še posebej v domači dvorani, ki ti daje prepotrebno podporo s tribun. Upam, da bodo navijači tudi v sredo uživali," je na novinarski konferenci dejal Aleks Vlah.

Pred številnim občinstvom je venomer odlično igrati, še posebej v domači dvorani, ki ti daje prepotrebno podporo s tribun. Upam, da bodo tudi v sredo uživali,

Aleks Vlah

Barcelona je vodilna ekipa v predtekmovalni skupini B, v njenih vrstah sta tudi Slovenca Domen Makuc in Blaž Janc. Seveda gre za nadvse privlačnega tekmeca, tako da bo Zlatorog poln. Na voljo je le še tisoč vstopnic.

Pivovarji so zgoščen ritem tekem začeli na najboljši mogoč način in na treh tekmah trikrat zmagali. "Že ob koncu priprav na nadaljevanje sezone smo večkrat dejali, da nas februarja čakajo zelo zahtevne tekme, ko bomo morali biti maksimalno osredinjeni na vsako posamezno. Tri tekme so za nami. Zelo uspešne. Pred nami pa je Barcelona, izjemna ekipa, ki ima vsako leto za cilj osvojiti Ligo prvakov," je povedal trener Alem Toskić in dodal, da ni čutiti nobenega pritiska.

"Od nas se pričakuje le to, da damo proti evropskemu velikanu svoj maksimum. Torej to, da se od samega začetka srečanja dobro postavimo in verjamemo v to, kar delamo."

Celjane lovijo šesto mesto v skupini B, ki kot zadnje vodi v dodatne boje za osmino finala. Do konca predtekmovanja jih čakata še gostovanje pri Kielu in domači obračun z Aalborgom, kamor se bo poleti preselil Aleks Vlah, ki je to sezono s 77 zadetki prvi strelec Lige prvakov.

Liga prvakov, skupina B, 12. krog, sreda:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – BARCELONA (ob 18.45)
ELVERUM – NANTES
KIELCE – AALBORG

Četrtek ob 18.45:
PICK SZEGED – KIEL

Vrstni red: Barcelona 21, Kielce 18, Nantes in Kiel po 12, Aalborg 9, Szeged 8, Celje 6, Elverum 2 točki.