Celjski rokometaši (na fotografiji Tadej Mazej) so na svojem terenu s kolektivno in nepopustljivo igro strli izjemno ekipo Kiela. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši (na fotografiji Tadej Mazej) so na svojem terenu s kolektivno in nepopustljivo igro strli izjemno ekipo Kiela. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska zasedba je na dozdajšnjih 12 medsebojnih dvobojih tretjič premagala nemško ekipo, ki je v prejšnjem krogu s 36:26 ugnal Elverum. Kar 22-kratni nemški prvak in štirikratni Lige prvakov v letih 2007, 2010, 2012 in 2020 je v mesto ob Savinji prispel s svojimi številnimi zvezdniki, kot so Danca Niklas in Magnus Landin, Hrvat Domagoj Duvnjak, Norvežan Harald Reinkind, Nemec Patrick Wiencek ter Slovenec Miha Zarabec.

Aleks Vlah je bil nerešljiva uganka za nemško obrambo. Z desetimi zadetki je bil najučinkovitejši posameznik slovenskih prvakov. Tim Cokan in Ante Ivković sta bila druga najučinkovitejša strelca s po petimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Vlah je bil nerešljiva uganka za nemško obrambo. Z desetimi zadetki je bil najučinkovitejši posameznik slovenskih prvakov. Tim Cokan in Ante Ivković sta bila druga najučinkovitejša strelca s po petimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com

A to Nemcem ni kaj dosti pomagalo. Celjani so odigrali naravnost izvrstno srečanje. V obrambi so dobro zapirali prostor in nasprotnika silili v napake, v napadu je bilo strelsko razpoloženih kar nekaj rokometašev, najbolj Aleks Vlah, ki je bil z 10 zadetki tudi najučinkovitejši strelec (na drugi strani je prav tolikokrat žogo v mrežo poslal Patrick Wiencek.

Vlah pridno tresel nemško mrežo
Celjani so srečanje odprli malce slabše, že v uvodni minuti so zaostali za dva zadetka, šele po slabih treh minutah je za prvi celjski gol poskrbel Tilen Strmljan. Po izidu 4:4 so Nemci pobegnili z delnim izidom 4:0, a so se gostitelji, tudi po zaslugi čvrste obrambe, vrnili in povedli. Sledil je odličen domači zaključek polčasa. Ob izidu 10:10 je Strmljan Celjane popeljal v vodstvo in to so varovanci Alema Toskića obdržali do konca prvega dela. Nemci niso našli odgovora na izjemno formo Aleksa Vlaha, ki je v prvem polčasu dosegel sedem zadetkov. Za Kiel jih je največ zbral Patrick Wiencek (4).

Celjani vodili že s +6
Sijajen začetek drugega polčasa celjskih rokometašev! Ante Ivanković in Gal Marguč (dvakrat) sta svojo ekipo popeljala do vodstva s +6 (20:14). Uvodne minute je nekoliko skazil le rdeči karton, ki ga je prejel Stefan Žabić. Vseeno Celjani niso stopili s plina, še naprej so nasprotnika držali na varni razdalji, ob koncu 39. minute je najvišjo prednost (25:19) izenačil Matic Suholežnik. Po tem so Nemci prepolovili zaostanek z delnim izidom 3:0, a je njihov nalet še pravočasno z zadetkom zaustavil Ivanković. Od tedaj slovenski prvaki Kielu niso pustili bližje od treh zadetkov zaostanka. Ko je Amir Muhović v 56. minuti zadel za vnovično vodstvo s šestimi zadetki (36:30), je bilo praktično že znano, da bo zmaga nad razglašenimi Nemci, ki so morda slovenskega nasprotnika tudi malce podcenjevali, ostala doma.

Vlah celo noč sanjal o zmagi
"Poklon mojim fantom, poklon vsem v dvorani Zlatorog. Moji varovanci so od prve minute verjeli v zmago, tudi priprave na tekmo so potekale na ta način. Moji igralci imajo kakovost in vrednost, kar so danes tudi dokazali, le še bolj verjeti morajo v svoje sposobnosti," je bil po tekmi do ušes nasmejan trener Celjanov Alem Toskić. Prvi strelec njegovega kolektiva Vlah je povedal: "Celo noč sem sanjal o zmagi nad velikim Kielom, moje sanje so se tudi uresničile. Zmagali smo kot ekipa, to je najpomembnejše, ob tem pa upam, da je današnja zmaga za vse naše gledalce tudi najboljše mogoče povabilo, da v še večjem številu pridejo v Zlatorog."

Vlah z desetimi goli zrežiral veliko zmago Celja

2. krog

Skupina B:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – KIEL 38:36 (17:14)
Vlah 10, Cokan in Ivanković po 5, Strmljan in Marguč po 4, Suholežnik 3, Mazej in Žabić po 2, Muhović, Mlakar in Martinović po 1; Wiencek 10, Reinkind in Landin Jacobsen po 6, Johansson 5, Bilyk 4, Wallinius 3, Overby in Ekberg po 1.

Sedemmetrovke: 4/7; 4/6
Izključitve: 14 min; 4 min
Rdeči karton: Žabić (32.).

ELVERUM – AALBORG 25:33 (14:17)

NANTES - PICK SZEGED 35:30 (17:15)
Šoštarić 3 goli za Szeged.

BARCELONA - KIELCE 32:28 (18:13)
Janc 1 gol za Barcelono.

Vrstni red: Aalborg in Barcelona po 4, Kiel, Kielce, Nantes in Celje PL po 2, Szeged in Elverum brez tock.