"Pivovarji" so ostali brez predvidene tekme Lige prvakov, zaradi okužb pri Nantesu je vprašljiva tudi druga medsebojna tekma, ki bi morala biti odigrana 25. novembra v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

Čeprav so bili rokometaši Celja Pivovarne Laško skoraj že na poti na gostovanje v Francijo, je v ponedeljek pozno zvečer prišla informacija, da so obvezni testi, ki jih morata ekipi opraviti pred tekmo, v taboru domače ekipe potrdili okužbo več igralcev. Zaradi tega je Evropska rokometna zveza (EHF) tekmo odpovedala in bo poiskala drug termin.

Celjani bi se sicer na pot morati odpraviti v torkovih zgodnjih jutranjih urah, ko bi jih pot vodila v Benetke, od tam polet do Pariza in nadaljnji polet do Nantesa. Slovenska ekipa bo ostala doma, kjer bo trenirala in še naprej dosledno upoštevala vsa priporočila in ukrepe za preprečitev širjenja novega koronavirusa, so sporočili iz celjskega tabora.

V celjskem klubu preučujejo možnosti, da bi odigral katero izmed tekem slovenske lige, saj zaradi evropske preizkušnje Velenja odpade tudi sobotna tekma 10. kroga lige NLB.
Prav tako so Celjani v stiku z Nantesom in EHF-om, saj je zaradi morebitne karantene vprašljiva tudi medsebojna tekma s francosko ekipo, ki je na sporedu 25. novembra v Celju.


LIGA PRVAKOV (M)

7. KROG, skupina B

NANTES CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Odpovedano zaradi okužb pri Nantesu.

Sreda ob 20.45:
ZAGREB MOTOR ZAPOROŽJE

Ob 18.45:
AALBORG VESZPREM

Četrtek ob 18.45:
KIEL BARCELONA

Vrstni red: Barcelona 10, Veszprem 9, Aalborg 8, Kiel 7, Nantes, Celje in Zaporožje po 2, Zagreb brez točk.