Vsi pri Krimu verjamejo v zmago. Foto: RK Krim Mercator
Vsi pri Krimu verjamejo v zmago. Foto: RK Krim Mercator

Dvakratne zmagovalke Lige prvakinj v letih 2001 in 2003 v skupinskem delu čakajo same imenitne zasedbe. V njej so poleg Zaglebie Lubina tudi trikratne zaporedne zmagovalke iz norveškega Kristiansanda, danskega Esbjerga in Ikasta, francoskega Metza, madžarskega Ferencvarosa in romunskega Rapida iz Bukarešte.

Barbara Lazović ima težave s kolenom
Krimovke se bodo z letalom prek Zagreba, Varšave in Vroclava proti prizorišču uvodne tekme odpravile v petkovih dopoldanskih urah, med potnicami pa zaradi lažje poškodbe kolena ne bo kapetanke Barbara Lazović. Desna zunanja igralka slovenske reprezentance in Krima se bo soigralkam pridružila v ponedeljek.

Dragan Adžić. Foto: RK Krim Mercator
Dragan Adžić. Foto: RK Krim Mercator

Adžić: Ne bomo jih podcenjevali
Črnogorski strateg na klopi ljubljanske ekipe Dragan Adžić je z izbranimi besedami opisal moč poljske ekipe: "Zaglebie Lubin bo resda prvič nastopil v Ligi prvakinj, a gre za kakovostno ekipo, ki je na veliko višji ravni od drugih novink v tem tekmovanju. V svojih vrstah ima štiri poljske in dve slovaški reprezentantki ter izkušeno brazilsko srednjo igralko Patricio Matieli. V svoj kader je v tej sezoni dodala še eno nekdanjo poljsko reprezentantko Aleksandro Zych, nekdanjo igralko francoskega Metza in romunske Baia Mare. Gre za zelo resno in kakovostno ekipo, pri nas ne bo nobenega podcenjevanja."

Veliko pozitivne energije
Glavni trener je še dodal: "Verjamem, da so moje varovanke pripravljene na zahtevno tekmo. Na njej želimo osvojiti obe točki in Ligo prvakinj začeti po načrtovani poti." Nina Spreitzer je bila nasmejana: "Komaj čakamo, da se začne Liga prvakinj, zato tudi treniramo in živimo. Vzdušje v ekipi je fantastično, med dekleti je veliko pozitivne energije. Če bomo tako nadaljevale, potem bo vse super."

Tudi Vojnovič verjame v zmago
Povratnica v Krimu Maja Vojnovič je prepričana o zmagi: "Poljska ekipa je resda novinka v Ligi prvakinj, a to nas ne sme zavesti. Njen način igre smo podrobno analizirali. Od prve do zadnje minute moramo biti zbrane. V tekmo gremo brez podcenjevanja in ne dvomim o naši zmagi."

Ljubljansko zasedbo po gostovanju na Poljskem nato čakata dve domači tekmi. Najprej bo 17. septembra gostila Esbjerg, nato pa šest dni pozneje še Ferencvaros.

Rokometašice Krima začenjajo Ligo prvakov na Poljskem