Branko Vujović je bil s sedmimi goli prvi strelec Celja Pivovarne Laško. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Vujović je bil s sedmimi goli prvi strelec Celja Pivovarne Laško. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi polčas so Celjani dobili z 10:9, v drugem polčasu pa je celjski stroj začel mleti. Na koncu so slavili z devetimi goli prednosti (30:21). Foto: www.alesfevzer.com

Današnjo zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da napolnijo dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim, kot tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško
Gledalci, zbralo se jih je 5.500, so lahko uživali v pravem rokometnem spektaklu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Vujović s sedmimi goli neustavljiv za Zagrebčane
Celjani v drugem polčasu razbili Zagreb

Ekipi sta se srečali še drugič v kratkem času – konec prejšnjega tedna so Celjani v Zagrebu klonili s 24:22, tokrat pa so večne tekmece iz Zagreba popolnoma nadigrali.

To je pomembna zmaga za Celjane, saj so se vrnili na mesta, ki jim prinašajo preboj v osmino finala, a pot do izločilnih bojev bo še trnova.

Celjani so zmago dosegli s trdo obrambo in učinkovitim in domiselnim napadom, ki je tekmece zmlel v drugem polčasu.

Trd in izenačen boj v prvem polčasu
Prvi polčas je bil pričakovano trd in izenačen, na odmor so Celjani, ki so imeli tudi tri gole prednosti (10:7), odšli z minimalno prednostjo (10:9).

Celjski stroj začel mleti
Drugi polčas so Celjani odlično odprli, povedli so s 14:10. Trener gostov Lino Červar je moral vzeti minuto odmora. A ta mu ni pomagala, saj celjske ekipe ni bilo mogoče več ustaviti.

Ko je vratar Celjanov Klemen Ferlin zadel prazen gol še drugič zapored, so Celjani povedli s šestimi goli prednosti (18:12). Vodstvo se je še povišalo, po še enem golu Ferlina od daleč so Celjani vodili za šest golov (22:14). Po uspešno zaključenem protinapadu v 53. minuti pa so Celjani povedli z najvišjo prednostjo (25:16). Vprašanje o zmagovalcu je bilo tako tako rekoč že razrešeno. Gostje so zaostanek v naslednjih minutah nekoliko zmanjšali, a so Celjani v sami končnici spet povedli z najvišjo razliko devetih golov (30:21).

V celjski ekipi sta bila najučinkovitejša Branko Vujović s sedmimi in Tilen Kodrin s šestimi goli.

Izjavi po tekmi
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Današnjo zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da napolnijo dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim, kot tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču. Prvi polčas smo popustili v zaključku, a ohranili smo mirnost, saj smo bili še vedno v prednosti. Dogovor je bil, da prikažemo boj in se borimo do konca, da smo ekipa. Mislim, da nam je to več kot uspelo, zato čestitke fantom, to zmago so si zaslužili. Bili smo zbrani, odgovorni, vedeli smo, da bomo v drugem delu popravili realizacijo. Vse to se je zgodilo, verjeli smo v uspeh in ga na koncu zasluženo dosegli."

Lino Červar, trener Zagreba: "Čestitke Celju za povsem zasluženo zmago. V prvem polčasu smo igrali dobro, bili zraven, ob premoru zaostajali samo za gol, v drugem polčasu pa nam je Celje odčitalo lekcijo. Poskušali smo z vsemi obrambami, v napadu tudi s sedmimi igralci, a Celje je vedno imelo odgovor, za kar čestitam trenerju in njegovim igralcem. Dobili smo lekcijo, ki jo moramo zdaj analizirati, in se pripraviti na nadaljevanje."

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, 8. krog
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB
30:21 (10:9)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin 2, Vujović 7, Jurečič 2, Malus 2, Kljun, Kosec, Razgor, Ovniček 5, Šarac, Nenadić 1, Accambray 3, Kodrin 6, Horžen, Anić, Bećiri 2.

Zagreb: Ristanović, Kastelic 1, Mrakovčić, Božić Pavletić 4, Kontrec 2, Burić 1, Sršen 2, Horvat 5, Šušnja, Potočnik 2, Ravnić 2, Qerimi 2, Mandić, Hrstić, Bičanić, Vekić.

Sedemmetrovke: 1/2; 3/5.
Izključitve: 12 min; 6 min.
5.500 gledalcev.

PICK SZEGED - SKJERN
33:33 (14:15)
Šoštarič 4, Bombač 2, Gaber 1; Grebenc 1.

NANTES - MOTOR ZAPOROŽJE
23:27 (13:12)

FLENSBURG - PARIS SG
20:27 (9:12)

Vrstni red: PSG 16, Pick Szeged 13, Nantes 7, Flensburg, Skjern in Celje po 6, Zagreb in Zaporožje po 5.


SKUPINA A, 8. krog

MONTPELLIER - RHEIN NECKAR LÖWEN
31:26 (16:12)
Kavtičnik 1 za Montpellier.

VESZPREM - KRISTIANSTAD
36:27 (20:14)
Mačkovšek 3, Gajić 2, Blagotinšek 1.

KIELCE - MEŠKOV BREST
34:31 (17:16)
Janc 6; Razgor 5.

BARCELONA - VARDAR
34:26 (16:15)
Dolenec 1; Skube 2.

Vrstni red: Barcelona 14, Kielce 12, Rhein NL in Vardar 10, Veszprem 8, Meškov Brest 4, Montpellier in Kristianstad 3.


Zmaga Velenjčanov, Celjanke izpadle
Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh premagali španski Granollers s 25:24 in še lahko upajo na preboj v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Rokometašice Z'Dežele so hitro končale nastope na mednarodnem prizorišču. Po sobotnem neodločenem izidu proti švedskemu Bodnu 27:27 so na današnji povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala challenge klonile z 28:39. Celjska ekipa je obe tekmi igrala v Skandinaviji.

Današnjo zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da napolnijo dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim, kot tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško
Vujović s sedmimi goli neustavljiv za Zagrebčane
Celjani v drugem polčasu razbili Zagreb