Aleks Vlah je odločil tekmo v Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Vlah je odločil tekmo v Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com

Vlah je bil s sedmimi goli tudi najboljši strelec svoje ekipe. Blestel je tudi vratar Gal Gaberšek s 14 obrambami, obranil je tudi štiri sedemmetrovke Francozov.

Celjani so tekmo začeli nervozno. Videti je bilo, da igrajo še pod vtisom prve medsebojne tekme, ki so jo v dvorani Zlatorog Francozi dobili s kar devetimi goli razlike. Tudi tokrat so po seriji napak slovenske ekipe povedli z 9:5 in kazalo je, da bodo tako kot na prvi tekmi do odločilne prednosti prišli že v prvem polčasu.

A Celjani so se pravočasno zbrali, razigral se je vratar Gabršek, napad je deloval, kot je treba, posledica tega je bila, da so do polčasa popolnoma prevladovali na igrišču in na odmor odšli z dvema goloma prednosti (15:17).

Dobro igro so nadaljevali, vodili tudi večji del drugega polčasa, a prednost ni bila višja od dveh golov. V zadnjih deset minut igre so igralci vstopili poravnani, v končnici, v kateri sta obe ekipi kazali nervozo, pa so bili Celjani vendarle za odtenek bolj zbrani in se zasluženo veselili pomembne zmage.

V sredo v Zlatorog prihaja Barcelona
Celjani so še vedno v zelo neugodnem položaju, saj ostajajo predzadnji, a jim je zagotovo povečalo samozavest pred zadnjimi tekmami, na katerih si lahko zagotovijo napredovanje v izločilne boje.

Naslednjo sredo se obeta poslastica v Zlatorogu, saj prihaja vodilna Barcelona.

Vlah tri sekunde pred koncem zagotovil Celjanom veliko zmago v Nantesu

Skupina B, 11. krog:
NANTES – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:32 (15:17)

Nantes: Gaspar, Hallgrimsson Hofmann, Marchan Criado, Minne 8 (1), De la Breteche 1, Persson 1, Rivera 4, Cavalcanti 5, Škurinski, Ovniček, Damatrin-Bertrand, Portela, Maqueda 3, Toto 2, Monar 3, Odriozola 4.

Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 4, Knez, Mazej 2, Cokan, Marguč 5 (1), Ivanković 1, Janc 3 (3), Muhović, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 7, Martinović 5, Suholežnik 2.

Sedemmetrovke: 1/6; 4/6

Izključitve: 10; 12 minut.


BARCELONA – ELVERUM 40:30 (19:12)

AALBORG – PICK SZEGED 33:27 (15:11)

KIEL – KIELCE 32:29 (22:13)

Vrstni red: Barcelona 21, Kielce 18, Nantes 12, Kiel 12, Aalborg 9, Szeged 8, Celje 6, Elverum 2 točki.