Barcelona je poletela proti novi zmagi. Foto: EPA
Barcelona je poletela proti novi zmagi. Foto: EPA

Poljska zasedba je v četrtfinalu izločila madžarski Veszprem s skupnim izidom 66:60 na dveh tekmah, Barcelona pa je bila boljša od danskega Gudmeja s 73:61.

Kielce so po neodločenem izidu v Veszpremu danes zanesljivo ukanile tradicionalne mednarodne tekmece iz Madžarske. Szymon Sićko in Španec Alex Dušebajev sta dosegla po šest golov za Kielce. V gostujoči ekipi je bil najučinkovitejši Francoz Nedim Remili s sedmimi, medtem ko je slovenski krilni igralec Gašper Marguč dosegel štiri zadetke.

Dve zanesljivi zmagi Barcelone
Barcelona je vse dvome o napredovanju razrešila v Hamletovi deželi. Pred tednom dni je zmagala s 37:30, danes na domačih tleh pa s 36:31. Pri 11-kratnih zmagovalcih Lige prvakov iz katalonske prestolnice je Portugalec Luis Frade dosegel sedem golov, slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc pa sta prispevala po dva zadetka. Emil Madsen je za Gudme dosegel pet golov, slovenski reprezentant Nejc Cehte pa se ni vpisal med strelce.

V sredo je Magdeburg v dveh četrtfinalnih dvobojih izločil poljsko Wislo iz Plocka s skupnim izidom 52:50, razvpita pariška ekipa pa nemški Kiel s 63:56.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak za Magdeburg ni dosegel gola, blestel pa je Nizozemec Kay Smits s 14 zadetki. Pri Wisli je bil najučinkovitejši Rus Sergej Mark Kosorotov z osmimi goli.

PSG, ki že desetletje neuspešno naskakuje Ligo prvakov, je bil boljši od Kiela, kjer igra slovenski srednji igralec Miha Zarabec, ki je dosegel dva gola. Pri PSG-ju je bil najučinkovitejši latvijski velikan Dainis Krištopans s šestimi, pri Kielu pa Norvežan Peter Overby s petimi zadetki.

Magdeburgu in PSG-ju so se pridružile Kielce in Barcelona

Liga prvakov, četrtfinale

Magdeburg − Wisla Plock 30:28 (13:13) - 22:22
Marko Bezjak brez gola za Magdeburg.

PSG − Kiel 32:29 (17:15) - 31:27
Miha Zarabec 2 gola za Kiel.

Kielce − Veszprem 31:27 (18:12) - 29:29
Gašper Marguč 4 goli za Veszprem.

Barcelona − GOG Gudme 36:31 (20:13) - 37:30
Blaž Janc in Domen Makuc po 2 gola za Barcelono; Nejc Cehte brez gola za GOG Gudme.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.