Karl Heinz Rummenigge predlaga strožje ukrepe. Foto: EPA
Karl Heinz Rummenigge predlaga strožje ukrepe. Foto: EPA

"Potrebujemo finančni ferplej 3.0, ki je dosleden in konsistenten ter vsebuje točno določen sistem kazni," je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA zapisal 66-letni nekdanji predsednik Bayerna in nekdanji predsednik združenja evropskih nogometnih klubov.

Težka naloga že pri definicijah
Nemec je dodal, da Evropsko nogometno zvezo (Uefa), ki jo vodi Aleksander Čeferin, čaka težka naloga pri natančnem definiranju športnih in finančnih kazni.

Tudi izključitev iz Lige prvakov
"Če klub krši ta pravila, tu ne sme biti sivega območja. Klub mora točno vedeti, kaj ga čaka – vse do izključitve iz Lige prvakov," je zapisal. Dodal je, da je kar nekaj klubov blizu ekonomskemu kolapsu, in izpostavil, da je Juventus lahko omejil svoje izgube le zato, ker so mu znova dovolili novo kapitalsko injekcijo.

Rummenigge je pozval k fiksnim plačam igralcev in dejal, da nedavni predlog o uvedbi nekakšnega luksuznega davka za kršitve FFP-ja, pri katerem bi obdavčili vse vsote nad dogovorjeno stroškovno mejo, ne bilo samo po sebi dovolj, ker imajo nekateri klubi očitno več kot dovolj denarja lastnikov in vlagateljev.