Čehi so na prvi tekmi nadigrali Slovence. Kako bo v sredo? Foto: OZS
Čehi so na prvi tekmi nadigrali Slovence. Kako bo v sredo? Foto: OZS

Zadnji četrtfinalni dvoboj, ki se bo začel ob 19. uri, je ponovitev uvodnega dvoboja skupine B. Takrat so Čehi v nasprotju z napovedmi premagali Slovence s 3:1. Po nizih je bilo 26:24, 25:18, 14:25 in 25:19.

Slovenski selektor Alberto Giuliani vlogo favoritov prepušča tekmecem. "Češka je Francijo zagotovo presenetila, vendar pa proti olimpijskim prvakom nihče ne zmaga po naključju. Češki odbojkarji so tehnično zelo dobro podkovani, proti nam so že zmagali, za sabo pa imajo tudi navijače, ki bodo naredili vse, da svoji reprezentanci pomagajo do zmage in uvrstitve v polfinale. S tega vidika gledano lahko Čehom prepustimo vlogo favoritov, mi pa se bomo osredotočili na našo igro, skušali bomo ostati mirni in igrati na način, da nimamo ničesar za izgubiti," je dejal Giuliani.

"Mislim, da je bil ponedeljkov rezultat po eni strani presenečenje, po drugi pa tudi ne, saj Češka igra doma, pred domačim občinstvom in to je zanje velika prednost. Menim, da so deloma tudi zato igrali na tako visoki ravni. S Čehi smo se v skupini že srečali in žal izgubili, ali pa na srečo, saj ne vem. Popraviti bomo morali določene stvari, biti pozorni na njihove zelo dobre servise in tudi na obrambo. Na prvi tekmi so se namreč na naše visoke žoge zelo dobro branili, imajo tudi zelo močan blok. Na vse to bomo morali biti pozorni," meni sprejemalec Klemen Čebulj.

Kapetan Tine Urnaut meni, da bodo navijači močno orožje Čehov. "Čehe zagotovo nosi entuziazem, polni so energije in včeraj so zares leteli po igrišču. Proti njim bomo morali biti zelo agresivni od prve do zadnje točke. Morali bomo zdržati njihov pritisk in trenutke, ko bodo pred domačim občinstvom spet igrali zelo dobro. Morali bomo biti tudi potrpežljivi in izkoristiti naše priložnosti," je tekmo napovedal Urnaut.