Slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacij za svetovno prvenstvo zagotovo ne bo končala na prvem ali drugem mestu v skupini H. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacij za svetovno prvenstvo zagotovo ne bo končala na prvem ali drugem mestu v skupini H. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometni podkast Žoga je okrogla v tokratni epizodi, posneti v Ljudskem vrtu po sinočnjem porazu Slovenije proti Rusiji, prinaša prvo črto pod kvalifikacijski cikel za svetovno prvenstvo v Katarju. Ekipa pod vodstvom Matjaža Keka prihodnjo zimo ne bo igrala na Bližnjem vzhodu, novembrski tekmi proti Slovaški in Cipru bosta služili kot uvod v novo Ligo narodov.

"Videla se je predvsem v septembru pogrešana želja slovenske reprezentance. Dober začetek tekme, visok presing, končno smo začeli koristiti bočne položaje, pomagala je tudi izjemna kemija Ljudskega vrta, ki je manjkal reprezentanci. Škoda, da ni bilo tu več tekem, mogoče bi Slovenija izvlekla še kakšno točko več," je razmišljal Marko Cirman in opozoril na rdečo nit sinočnjega poraza, gola, prejeta po ruskih prekinitvah: "Žal z dvema naivno prejetima goloma v taki tekmi težko upaš na svetovno prvenstvo. To so pač kvalifikacije, igra se enkrat, dvakrat na vsakih nekaj mesecev in vse mora biti do potankosti izpiljeno. Po navadi manj kakovostne reprezentance tekme dobivajo na prekinitve, tokrat pa je Slovenija na tak način tekmo izgubila. Škoda, tudi zato ker nas Rusija ni nadigrala."

Če je na prvi tekmi med tema reprezentancama marca v Sočiju največ preglavic slovenski obrambi povzročal robustni napadalec Dzjuba, sta tokrat strelca golov prišla iz obrambne vrste. Divejev in Dzikija sta poskrbela za hitro vodstvo Rusije.

"Ravno prejeta gola iz prekinitev najbolj bolita. Ob malo treningih bi se morda ravno to dalo najbolj natrenirati, a so prekinitve še vedno slovenska težava. Je pa igra izgledala boljša, bolj kombinatorna, tako na Malti kot tudi proti Rusom. Žal malo golov Slovenija dosega in iz igre in iz prekinitev, dobiva pa jih preveč iz standardnih položajev," razmišlja Boštjan Janežič.

Ekipa radijskih nogometnih reporterjev govori tudi o najbolj pozitivnih in negativnih trenutkih dosedanjih osmih tekem v teh kvalifikacijah, izgubljene točke proti Rusiji in Cipru pa so ta hip po mnenju Jožeta Pepevnika najbolj boleče: "Mislim, da je kvalifikacije Slovenija izgubila na Cipru in v kazenskem prostoru proti ruskim medvedom."

Spodaj lahko prisluhnete celotni epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla.

Spet te prekinitve