Peter Prevc je število zmag v svetovnem pokalu povišal na 11. Foto: Reuters
Peter Prevc je število zmag v svetovnem pokalu povišal na 11. Foto: Reuters
Prevc: Super dan po zaskrbljujočem začetku
Prevc z zmago začel novo leto
Prevc tretji na uvodni tekmi novoletne turneje

Športni SOS bo tudi v novem letu tedensko prinašal pregled športnih dogodkov. Lepo vabljeni, da pod izborom v komentarjih zapišete tudi dogodke, ki so pritegnili vašo pozornost.

Teden 45 (od 28. decembra do 3. januarja)

10. Sodnik se je opravičil
Redko se zgodi, da se sodniki opravičijo za svoje odločitve. To se je pred dnevi zgodilo v Avstraliji, kjer je sodnik Ben Williams po tekmi Western Sydney - Adelaide priznal svoje napake.

9. Med polčasom gledal hčerko
Nogometaš San Diega Eric Weddle je v 15. krogu Lige NFL proti Miamiju ob polčasu ostal ob igrišču in si ogledal plesni nastop sedemletne hčerke. Vodstvo ekipe ga je pozneje kaznovalo z 10.000 dolarji in mu prepovedalo nastop v zadnjem krogu. Weddle je vseh devet sezon odigral za Chargerse, po koncu sezone pa se mu izteče pogodba. Trikrat je bil izbran na Pro Bowl.

8. Duncan ostal brez točke
Vsake serije je očitno enkrat konec. Izjemni košarkar San Antonia Tim Duncan proti Houstonu ni dosegel točke, s čimer se je končal njegov niz 1.359 tekem, ko je vedno dosegel vsaj eno točko. To je bil sploh najdaljši niz v zgodovini Lige NBA.

7. Čivk ga je stal službe
Dve mesti za nogometni klub Barcelona. B-ekipa je pred dnevi podpisala pogodbo s Sergijem Guardiolo, a je pogodbo razdrla že nekaj ur pozneje. Vodstvo je namreč izvedelo za Guardiolove žaljive tvite.

6. 180 zadetkov Barcelone
So bili pa zato veliko učinkovitejši nogometaši Barcelone, ki so v koledarskem letu 2015 zabili 180 zadetkov, s čimer so popravili lanski rekord Reala (178 golov). Napadalni trio Lionel Messi-Neymar-Luis Suarez je skupaj zadel kar 137 golov.

5. Umrl Pavel Srniček
V 48. letu starosti je umrl nekdanji vratar Pavel Srniček. Za češko reprezentanco je zbral 49 nastopov, svoj pečat pa je pustil tudi na Otoku, kjer je branil barve Newcastla.

4. Štiri podaje Kopitarja
Anže Kopitar sezone točkovno ni začel na najvišji ravni, a v zadnjih tednih mu gre vse kot po maslu. Na gostovanju pri Vancouvru (0:5) je tako zbral kar štiri podaje in s tem izenačil svoj rekord v tej statistiki. Na zadnjih petih tekmah je tako vknjižil devet točk.

3. Trije vznemirljivi tedni končnice
Končal se je redni del sezone Lige NFL, med najboljših 12 sta se kot zadnja uvrstila Houston in Pittsburgh. Zdaj sledijo trije tedni napete končnice, ki bodo dali dva potnika na Super Bowl. Ta bo odigran prvo februarsko nedeljo v Santa Clari.

2. Prva vožnja Ane Drev
Za presenečenje tedna je poskrbela Ana Drev, ki je v Lienzu vodila po prvi vožnji veleslaloma. 30-letnica je tekmo sicer končala ob progi, a vseeno nakazala, da je sposobna uvrščanja na zmagovalni oder. Napredek.

1. Peter Prevc
Ko ti gre, ti pač gre. Peter Prevc je v življenjski formi, saj je na novoletni turneji dobil tekmi v Garmischu in Innsbrucku, niz tekem, na katerih je skočil na zmagovalni oder, pa je podaljšal že na osem. Po lanskem manjšem razočaranju, ko je novoletno turnejo končal na tretjem mestu, je bil zadovoljen, da je končal začetni paket uvrščanja med najboljše tri na različnih tekmovanjih. Morda je zdaj prišel trenutek, ko začne polniti paket zmag na največjih skakalnih prireditvah.

Prevc: Super dan po zaskrbljujočem začetku
Prevc z zmago začel novo leto
Prevc tretji na uvodni tekmi novoletne turneje