Kako uspešen bo Zinedine Zidane na trenerski klopi? Foto: Reuters
Kako uspešen bo Zinedine Zidane na trenerski klopi? Foto: Reuters
Prevc tudi v Willingenu pometel s konkurenco
Nastopi zadnjih treh skakalcev v Bischofshofnu

To je le nekaj poudarkov prvega tedna v letu 2016. Kateri dogodek pa je v vaši zavesti pustil največji odtis? Vabljeni, da v komentarjih pod novico zapišete izstopajoče športne trenutke.

Teden 46 (od 4. do 10. januarja)

10. Video: 72 točk Jordana Crawforda
Jordan Crawford je sedem sezon prebil v Ligi NBA, zdaj pa igra za Tiandžin Ronggang na Kitajskem. Na zadnji tekmi je za svojo ekipo dosegel 72 od 104 točk, a je njegova ekipa vseeno izgubila.

9. Čas za ... 3.000 zmag
Prejšnji teden se je tri tisočih zmag najprej veselil jahač Richard Johnson, pozneje pa še hokejisti Bostona.

8. Tri Slovenke osvojile slalomske točke
Dobrih 13 let je minilo, odkar so tri slovenske alpske smučarke osvojile točke na slalomu. To je v Santa Catarini uspelo Ani Bucik, Maruši Ferk in Katarini Lavtar.

7. Užaljeni Yaya Toure
Vsakega niza je enkrat konec. Yaya Toure je bil med letoma 2011 in 2015 štirikrat izglasovan za najboljšega afriškega nogometaša leta. Za leto 2015 je bil uvrščen na drugo mesto, več glasov je dobil le Pierre Emerick Aubameyang, kar pa je nogometaša Manchester Cityja precej ujezilo.

6. Slab začetek slovenskih biatloncev
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se je na začetku sezone celo spogledoval z mislijo po velikem kristalnem globusu, a ta misel je hitro izpuhtela. Slabo tekmuje celotna slovenska reprezentanca, ki nikakor ne najde poti iz krize.

5. Zidane na klop Reala s petico
Menjava na klopi madridskega Reala se je dolgo napovedovala. Zinedine Zidane je v ponedeljek na klopi španskega kluba z največ trofejami zamenjal Rafo Beniteza, konec tedna pa v državnem prvenstvu debitiral z visoko zmago.

4. Petar Stojanović se seli v Zagreb
Po polovici sezone Prve lige je bila izvedena še ena večja prodaja. Decembra je Olimpijo zapustil Andraž Šporar, zdaj pa je Maribor ostal brez branilca Petra Stojanovića.

3. Samir Handanović podaljšal z Interjem
Eno najpogostejših medijskih opravil je pisanje člankov, "v kateri klub se bo kmalu preselil Samir Handanović". Najizkušenejši vratar v zgodovini slovenske nogometne reprezentance očitno ostaja v Interju, s katerim je podpisal novo pogodbo.

2. Dobra popotnica rokometašev
Rokometaši Slovenije so na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Kopru premagali Hrvaško z 32:17. Varovanci Veselina Vujovića so blesteli v drugem polčasu, ko so prejeli vsega pet zadetkov.

1. Peter Prevc
Kaj sploh zapisati? Ne verjamem, da je Prevc "konkretni slovenski odrešenik", je pa nosilec pozitivnih novic in mož jeklenih živcev. Zatorej le povezavi do skupne zmage na novoletni turneji in v Willingenu.

Prevc tudi v Willingenu pometel s konkurenco
Nastopi zadnjih treh skakalcev v Bischofshofnu