Foto:
Foto:
Sebastijan Cimerotič

Posebnih novosti ni, le Adem Kapič (Ferencvaroš) bo zamenjal Saša Gajserja in prvič oblekel reprezentančni dres. Gajser proti Izraelu zaradi kazni ne bo sme igrati. V ekipo se vračata v zadnjem času odlični Mladen Rudonja in Rajko Tavčar.

Reprezentančni zbor bo 18. avgusta v Prekmurju, dva dni kasneje pa že generalka za Izrael. V nogometno prebujeni Murski Soboti bo namreč prijateljska tekma med Slovenijo in Madžarsko.

Prašnikarja skrbi to, ker Šiljak, Vugdalič in Gajser še nimajo kluba ter lažji poškodbi Korena in Bulajiča. Po dolgem času je Cimerotič nared: "Veseli me, da nima težav s poškodbami in da za Lecce na prijateljskih tekmah spet zabija gole," je povedal selektor.

Pred torkovo tekmo mlade reprezentance proti Madžarski je Lučjo Pertič poklical le dva napadalca - Lavriča in Mejača. V ekipi bodo spet "malteški ponočnjaki" Plastovski, Botonjič in Žilavec.

Prašnikarjev spisek
Vratarja: Mladen Dabanovič, Marko Simeunovič.

Obrambni igralci: Spasoje Bulajič, Fabijan Cipot, Aleksander Knavs, Matej Šnofl, Rajko Tavčar, Muamer Vugdalič.

Vezni igralci: Milenko Ačimovič, Nastja Čeh, Adem Kapič, Amir Karič, Robert Koren, Miran Pavlin, Mladen Rudonja, Simon Sešlar, Goran Šukalo, Zlatko Zahovič, Anton Žlogar.

Napadalci: Sebastjan Cimerotič, Ermin Rakovič, Ermin Šiljak.