Foto:
Foto:

"Osnovni cilj smo izpolnili. Spoznali smo trenutne razmere v naši reprezentanci, ki nam bodo koristile pred odločilnimi kvalifikacijskimi tekmami," je na novinarski konferenci dejal Prašnikar. "Čeprav izid ni bil v prvem planu, je bila zmaga več kot dobrodošla. Videl sem tisto, kar sem si želel. Videl sem precej težav in tudi veliko dobrih stvari, zaradi katerih smo lahko optimistični pred tekmo z Izraelom," je strnil vtise selektor.

"Na tekmi je bilo veliko napak. Kombinatorika ni bila prava, težave smo imeli pri podajah in tudi v tekaški pripravljenosti. To je razumljivo, saj vsi igralci niso v polnem pogonu. Nekateri so že v optimalni formi, drugi pa za njimi precej zaostajajo. Svoje je naredila tudi vročina. Večina igralcev ni več navajenih igrati pri 35 stopinjah, saj nastopajo v klubih, ki imajo svoje tekme v večernih urah. To je bilo v našem moštvu najbolj opazno pri Nastji Čehu, ki se je v prvem polčasu lovil, v nadaljevanju pa se je prilagodil razmeram ter zaigral zelo dobro," je splošni vtis zaobjel selektor.

O obrambi je Prašnikar povedal: "Že osme tekme zapored nismo igrali z isto zadnjo linijo, zato ni nič čudnega, da smo imeli težave v obrambi. Zadnja vrsta, ki je verjetno ključna v moštvu, potrebuje uigranost, glede na naše težave z njenimi igralci, pa se nam na je tekmah še dobro izšlo."

Za vsakega posameznika je Prašnikar našel kakšno besedo: "S pristopom vseh sem zelo zadovoljen. Bili so motivirani, po pripravljenosti pa so v različnih stanjih. Šiljaku, Vugdaliču, Cipotu se pozna, da niso v tekmovalnem pogonu, Kariču, da ima že tri tedne težave s poškodbo gležnja in zaradi pomanjkanja treningov ni dobro telesno pripravljen, kar je pri njemu bistvenega pomena. Šnofl je po tekmi z Urugvajem pred dvema letoma šele drugič zaigral za reprezentanco, a je svojo nalogo opravil mnogo bolje kot prvič. Knavs je blestel v obrambi in bil poleg Simeunoviča naš najboljši mož na igrišču. Cimerotiču se pozna, da je zdrav in dobro pripravljen, novinec Kapič je opravičil poziv, zelo zadovoljen pa sem tudi z Ačimovičem, ki bo tudi na tekmi z Izraelom čez 14 dni igral na desnem boku. Pavlin, ki proti Izraelu na žalost ne bo mogel igrati, je v drugem polčasu prinesel stabilnost."

NZS SE UKVARJA S ŠTEVILNIMI TEŽAVAMI
NZS ima pred kvalifikacijskima tekmama za EP proti Izraelu in Franciji nemalo težav. Stadion za Bežigradom, ki je že tako ali tako "v ponos" slovenskemu nogometu, ima zelo slabo travnato površino, ki v zadnjih desetih letih še ni bila v slabšem stanju. Zaradi suše bo treba zamenjati vsaj 400 kvadratnih metrov travnate površine.

Izraelci želijo zaigrati v belih dresih, tako kot Slovenci. A nasprotniki bodo morali igrati v modrem, kot sta se obe strani dogovorili že pred časom. Sive lase povzročajo tudi Francozi, ki še niso niti sporočili števila kart za svoje navijače.