Kaja Juvan je zapravilo lepo priložnost za zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan je zapravilo lepo priložnost za zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Dalila Jakupović in Kaja Juvan nista dobili niti ene točke v dvobojih z Veliko Britanijo, Madžarsko in Grčijo. Prvi dve tekmi je Slovenija izgubila z 0:3.

18-letna Juvanova je v dvoboju z Valentino Grammatikopoulou, ki je na lestvici WTA tako kot Juvanova uvrščena pod 200. mestom, prikazala najboljšo igro do zdaj na tekmovanju v Bathu v Angliji, žal pa v odločilnih trenutkih ni bila dovolj zbrana.

V prvem nizu je zapravila prednost s 5:3, v odločilnem tretjem pa je tekmeci prepustila servis takoj na začetku in nato izgubila s 6:7, 7:5 in 3:6.

V drugem dvoboju je najboljša igralka Grčije Maria Sakkari upravičila 38. mesto na svetu in po več kot dveh urah igre premagala Jakupovićevo s 4:6, 6:4 in 6:3. Jakupovićeva je zapravila vodstvo s 6:4 in 3:0.

"Žal nismo uspeli izkoristiti svojih priložnosti proti Grkinjam. Imeli smo zelo močno skupino in tudi nekaj smole. Za obstanek igramo proti Gruziji. Dali bomo svoj maksimum in mislim, da nam bo uspelo," je poudaril Kraševec.

Slovenija je proti Gruziji glede na uvrstitve igralk na lestvici WTA favorit za obstanek v prvi evroafriški skupini. Kaja Juvan (169.) se bo pomerila z Mariam Bolkvadze (312.), Dalila Jakupović (86.) pa z Ekaterino Gorgodze (151.).

1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, Bath, 3. krog:
SLOVENIJA - GRČIJA 1:2
Juvan - Grammatikopoulou
6:7, 7:5, 3:6
Jakupović - Sakkari
6:4, 4:6, 3:6
Potočnik/Radišić - Grammatikopoulou/Sakkari
b.b.