Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) je o napredovanju v skupinski del odločala le ena tekma, načrtovana prva tekma v Balatonfüredu je bila odpovedana zaradi okužbe s koronavirusom v madžarski ekipi.

Leon Rašo v enem od prodorov. Foto: www.alesfevzer.com
Leon Rašo v enem od prodorov. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma se je začela po okusu domačih rokometašev, slovaška sodnika sta namreč že v prvi minuti zaradi namernega strela v glavo vratarja izključila enega najpomembnejših igralcev gostujoče ekipe Balazsa Szöllosija.

Trimo bo jesen in pomlad preživel v Evropi

Ob polčasu 13:10 za Trimo Trebnje
Do 18. minute je bila tekma povsem odprta (6:6), nato pa sta Anže Dobovičnik in Gregor Potočnik soigralce popeljala do prve prednosti dveh golov (8:6) in gostujočo klop prisilila v prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domačih rokometašev, Madžari so se jim približali na gol zaostanka (9:8).

Nato so na novomeškem parketu znova zagospodarili izbranci Uroša Zormana in si v 25. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), na veliki odmor pa so se odpravili s prednostjo treh golov (13:10).

Dolenjci so medlo odprli drugo polovico tekme. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar so gostje izkoristili in se v 36. minuti približali na gol zaostanka (13:14), štiri minute pozneje pa so jih tudi ujeli in izenačili na 15:15. Zormanovi varovanci so po kratkotrajni zadregi vendarle strnili svoje vrste, v vseh smereh igre so zaigrali veliko bolje in v 46. minuti nova ušli na dva gola (18:16). A veselje v domačem taboru je bilo kratkotrajno, tri minute pozneje je Balatonfüred izenačil na 18:18, v 51. minuti pa je trebanjska zasedba prvič na dvoboju tekmecu gledala v hrbet (18:19).

Trebanjci so se po hudem boju uvrstili v skupinski del Evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Trebanjci so se po hudem boju uvrstili v skupinski del Evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Odločilni gol Gala Cirarja s sedemmetrovke
V živčni in napeti končnici so se Trebanjcem velikokrat zatresle roke, živce jim je paral tudi izjemno razpoloženi madžarski vratar Arian Ando. Ne glede na to pa so v prelomnih trenutkih zaigrali preudarno in zrelo, odločilni gol pa je na začetku zadnje minute po sedemmetrovki dosegel Gal Cirar, s petimi goli tudi najučinkovitejši igralec Trebanjcev, ter svoje soigralce popeljal v skupinski del evropske lige.

Zorman: Eden večjih uspehov v zgodovini kluba
"Čestitam mojim varovancem za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del evropske lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj ne bomo obstali. Še naprej se bomo borili do konca in skušali zadržati zmagovalno mentaliteto,"
je po tekmi dejal trener Trima Uroš Zorman.

EVROPSKA LIGA, KVALIFIKACIJE, 2. krog:

Novo mesto:
TRIMO TREBNJE – Balatonfüred (MAD)
23:22 (13:10)

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 1, Didovič, Grojzdek 1, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 4, Kotar 3, Kamnikar, Potočnik 2, Kmet, Udovič 1, Grbič 2, Cirar 5, Florjančič.

Balatonfüred: Bösz, Ando, Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szöllosi, Kohegyi, Denes, Rodriguez 2, Šinkel 2, Ag, Malinović 6, Szücs, Brandt, Draskovics 1, Hatar.

Sedemmetrovke: 3/5; 3/3

Izključitve: 6 min; 18 min

Zorman: Velik vložek je bil in to je res lep uspeh