Calcitovke so proti Ukrajinkam dvakrat izgubile. Foto: Klemen Brumec
Calcitovke so proti Ukrajinkam dvakrat izgubile. Foto: Klemen Brumec

Na povratni tekmi v Kamniku so se nizi končali na -21, 25, -29 in -12.

Ekipi sta znova pokazali, da sta približno enake kakovosti. Z izjemo četrtega niza so bili tako kot na prvi tekmi nizi izenačeni, slovenske prvakinje, ki bi se v 3. krog kvalifikacij uvrstile le z zmago 3:0 ali 3:1, ob tem pa bi morale dobiti še zlati niz, pa so svojo priložnost izgubile v tretjem, ko so zapravile dve zaključni žogi. Vodile so s 25:24 in 26:25.

Gostje so bile boljše predvsem v bloku, kjer je blestela Nasja Dimitrova, ki je s točko na mreži tudi končala tretji niz.

Pri gostiteljicah, ki bodo evropsko pot nadaljevale v pokalu CEV, je bila s 15 točkami najučinkovitejša Fatumata Sillah, Anđelka Radišković jih je prispevala 13.

"Priznati moramo, da so bile Ukrajinke na obeh tekmah za kanček boljše in so se zasluženo uvrstile naprej. Tudi nocoj smo se lahko prepričali, da sta ekipi zelo izenačeni, odločale so malenkosti, lahko bi se obrnilo tudi drugače. Dali smo svoj maksimum, vedeli smo, da je na drugi strani resnično izkušena ekipa na vseh šestih igralnih mestih in je proti njim resnično težko igrati. Ukrajinke so igrale zrelo v ključnih trenutkih, prav tako pa nismo imeli odgovorov na navezo Kitipova in Dimitrova. Ni nam bilo lahko, dekletom nimam česa očitati. Vem, da so dale svoj maksimum," je po tekmi dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Calcit v tretjem nizu zapravil dve zaključni žogi, sledil je poraz

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog

Povratna tekma:
Calcit Volley – PROMETEJ DNIPRO 1:3
1:3 (-21, 25, -29, -12)

Calcit Volley: Pavlović Mori 2, Špoljarič, Mihevc 3, Javornik, Radišković 13, Šiftar 4, Brulec Kostić 5, Lenart, Boisa 12, Janežič, Charuk 10, Sillah 15, Zorman 2, Čižman 1.

Prometej Dnipro: Dudnik 21, Meljuškina, Anisova 10, Dimitrova 18, Silčenkova, Casanova Alvarez 12, Kitipova 4, Karčinska, Geyko 2, Kutniakova 1, Todorova, Mazenko 7.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.