Foto:
Foto:
Dim po eksploziji, v kateri so umrle štiri osebe

Indonezijski obrambni minister Matori Abdul Džalil je sporočil, da je ekplozijo povzročila bomba. Med žrtvami naj bi bil tudi en nizozemski državljan. Po nekaterih poročilih naj bi bili med žrtvami tudi en Američan, Avstralec in Malezijec. Predstavnik policije v Džakarti pa je pojasnil, da je bila bomba nameščena v neki avtomobil.

Policija je še sporočila, da je bil bombni napad podoben tistemu, ki so ga pripadniki skrajne islamske skupine Džamaja islamija izvedli oktobra lani v neki diskoteki na Baliju. Sicer odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

V četrtek naj bi na sodišču v Baliju izrekli prvo obsodbo, povezano z eksplozijo bombe oktobra lani, ko je v neki diskoteki umrlo več kot 200 ljudi. Policija predvideva, da bi lahko bil napad povezan z omenjenim sojenjem, a za to nima še nobenih dokazov.

Eksplozija bi bila lahko povezana tudi z obsodbo generala Adama Damirja na triletno zaporno kazen zaradi kršitve človekovih pravic v Vzhodnem Timorju leta 1999. V Damirjevem primeru gre za presenetljivo odločitev sodišča, saj je tožilstvo maja letos predlagalo opustitev primera zaradi pomanjkanja dokazov.