Jonas Vingegaard je bil izjemno zadovoljen po prvi etapi, ki je potekala v njegovi domovini. Tour bo na Danskem gostoval vse do nedelje. Foto: Reuters
Jonas Vingegaard je bil izjemno zadovoljen po prvi etapi, ki je potekala v njegovi domovini. Tour bo na Danskem gostoval vse do nedelje. Foto: Reuters

Odlično je nastopal Jumbo Visma, saj so vsi trije kapetani končali v prvi deseterici, zelo dobro je bil na poti tudi Christophe Laporte, ki je bil celo najhitrejši na prvem vmesnem času, a padel in končal na 25. mestu.

Prvi kapetan Primož Roglič je že včeraj za TV Slovenija žarel od veselja: "Super, smo zelo zadovoljni. Sam sem zadovoljen z izidom. Tudi celotna ekipa je videti super."

Sorodna novica Pogačar devet sekund hitrejši kot Roglič, Lampaert speljal rumeno majico van Aertu

Vingegaard: Bolje od pričakovanj
Njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard, ki je bil vsega 25 stotink sekunde hitrejši, pa je dodal v podobni maniri: "Res je bil zelo dober dan. V resnici je šlo še bolje od pričakovanj."

Pomembno le, da premagamo Pogačarja
V nadaljevanju pa je poudaril staro mantro − ni pomembno, kdo je v ekipi najboljši, pomembno je, da premagajo Tadeja Pogačarja, ki je bil za uvod najboljši med kapetani: "Ne vem, koliko smo natančno izgubili proti Pogačarju, a moramo biti zadovoljni. Nimamo notranjega vrstnega reda, pomembno nam je le, da prehitimo Pogačarja."

Nihče ni tvegal v ovinkih
Jasno je bilo, da v dežju nihče ni šel prav na polno in to je veljalo tudi za danskega asa: "Nisem tvegal, moje sprednje kolo je nekajkrat zdrsnilo, vesel sem, da v zavojih nisem tvegal na polno, sicer bi končal ob progi. Vse bo drugače na drugi etapi, ko bomo morali biti še bolj previdni."

Geraint Thomas je bil precej bolj zadovoljen z drugo polovico kronometra. Foto: Reuters
Geraint Thomas je bil precej bolj zadovoljen z drugo polovico kronometra. Foto: Reuters

Thomas bil še preveč previden
Z zavoji je imel sprva težave tudi zmagovalec Toura 2018 Geraint Thomas, ki je začel izjemno počasi: "To je bila najslabša prva polovica kronometra v mojem življenju. Želel sem začeti zadržano, vsi so nas svarili naj pazimo v zavojih, saj je dirka res še dolga."

Začel kot žena ...
Do prvega vmesnega časa je izgubil ogromno časa, na koncu pa je splezal do 18. mesta, za zmagovalcem Yvesom Lampaertom je zaostal za 25 sekund: "Besede o previdnosti so se zarile v mojo glavo, v prvih nekaj zavojih sem vozil kot moja žena, ki ni bila na kolesu že 12 let, res je bilo neverjetno."

... a zadovoljen s formo
Bolj kot o zaostanku je bil zadovoljen s svojo pripravljenostjo: "Noge so v redu, kar je najpomembnejše. Seveda me jezi, koliko sekund sem izgubil, a treba je biti pozitiven, imam dobro formo! Ampak dobro, danes je bila stvar sekund, v gorah bodo razlike precej večje."

Tudi danes bi se med favoriti lahko pojavile razlike, druga etapa je sicer lahka, a kolesarje čaka zloglasni most ...