Žan Kranjec ima doma dobre razmere za trening vzdrževanja telesne moči. Foto: Instagram
Žan Kranjec ima doma dobre razmere za trening vzdrževanja telesne moči. Foto: Instagram

Kronen Zeitung poroča, da bodo z majem avstrijski alpski smučarji že lahko trenirali na ledenikih, kot sta Sölden in Hintertux. Predsednik avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel in športni direktor Toni Giger sta sestavila načrt, s katerim se je strinjalo ministrstvo za šport. Treningi bi potekali najmanj osem dni, trenirali bi v majhnih skupinah. Pred začetkom in na koncu bi morali vsi smučarji in spremljevalci opraviti teste za novi koronavirus.

"Nikogar nočemo ogrožati, ne zdravja naših športnikov ne celotne skupnosti. Maksimalno bomo previdni," je povedal Giger.

Sorodna novica Žan Kranjec: Potegnil sem najkrajšo, a povsem razumem odpoved

Ker bo to prvi stik s snegom po predčasno končani sezoni 2019/20, bo šlo predvsem za testiranje opreme, a tudi za treniranje tehnike smučanja.

Žan Kranjec: Smo na boljšem kot drugi športniki
Slovenski alpski smučarji za zdaj še nimajo nobenih informacij, kdaj se bodo vrnili na sneg. Vsi so seveda doma in poskušajo ohranjati telesno kondicijo. V soboto je bil gost oddaje Kaj dogaja na TV SLO Žan Kranjec in je razmišljal tudi o tem, da so jo smučarji v primerjavi z drugimi športi kar dobro odnesli:

"Smo na boljšem. Sicer smo morali malo prej končati sezono, a večino tekem smo dali skozi. Do začetka nove sezone (konec oktobra v Söldnu) je še nekaj časa. Pri številnih drugih športih se je sredi sezone vse ustavilo in so na trnih, kako trenirati, ne vedo, kdaj bodo nadaljevali ..."

Žan Kranjec je bil v zadnji sezoni najboljši slovenski smučar. Zmagal je v Adelbodnu in bil na koncu četrti v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.