Filip Flisar je pred tekmo v Innichenu najboljša izida dosegel na začetku sezone, ko je bil dvakrat 15. v Val Thorensu. Foto: Reuters
Filip Flisar je pred tekmo v Innichenu najboljša izida dosegel na začetku sezone, ko je bil dvakrat 15. v Val Thorensu. Foto: Reuters

Sneženje v Dolomitih je v soboto preprečilo izvedbo sobotne tekme. Flisar na njej ni mogel nastopiti, zato pa je bil med 32 nastopajočimi za nedeljsko tekmo, ki se je po dveh preložitvah začela nekoliko pozneje, kot je bilo načrtovano. Boji četveric v osmini finala so se namesto ob 11.30 začeli šele ob 12.50.

Flisar kljub izpadu v četrtfinalu zadovoljen v Innichenu

V prvi skupini osmine finala je Flisar zasedel drugo mesto in se prebil v nadaljnje izločilne boje, a je nato obstal v četrtfinalu. V svoji skupini je bil tretji. Štartal je še slabše kot v svoji prvi preizkušnji, s četrtega mesta je sicer napredoval za eno mesto, Reecea Howdna in Jonasa Lenherrja pa mu ni uspelo prehiteti.

"Škoda predvsem zato, ker je bila proga spet zahtevna in ledena, kar mi ustreza. V osmini finala sem znova smučal zelo dobro in odlično prehiteval tekmovalce, prišel celo do vodstva. V četrtfinalu pa zopet ni šlo. Na začetku sem prehitel Kanadčana in se nato pripravil še, da prehitim Lenherrja. Iz ovinka sem vzel zelo veliko hitrosti, žal pa mi je na notranjo stran prišel Kanadčan in me izrinil, nato pa je malo zmanjkalo, da bi prehitel Švicarja," je povedal Flisar, ki je v San Candidu nastopil močno bolan.

Zmagal je Švicar Joos Berry pred Francozom Bastienom Midolom in rojakom Lenherrjem. Pri ženskah je slavila Švicarka Fanny Smith pred Kanadčanko Marielle Thompson in Nemko Danielo Maier.

Mariborčan je v petkovih kvalifikacijah za vsega stotinko zgrešil preboj na sobotno tekmo, ki pa je nato odpadla. A ker v svetovnem pokalu sodi med najboljše, je bil samodejno uvrščen na nedeljsko tekmo, s katero se je sklenil prvi del zime 2019/20 v smučarskem krosu.

Naslednja tekma bo 17. januarja v Nakiski v Kanadi.

Nastop Filipa Flisarja v četrtfinalu Innichena

SMUČARSKI KROS (M)

Innichen, nedeljska tekma