Zdravstveno stanje trikratnega dobitnika olimpijske kolajne se ni poslabšalo, njegov nastop je vprašljiv zaradi preventive.

Proga v Bad Gasteinu, kjer se bodo deskarji zbrali zadnjič pred tekmo na Rogli, namreč slovi kot najslabše pripravljena, ker pa se v naslednjih dnevih pričakuje pol metra novega snega, znajo biti razmere katastrofalne in bi za Tržičana lahko pomenile veliko tveganje.

Za Žana Koširja je Bad Gastein najuspešnejše prizorišče tekem svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Za Žana Koširja je Bad Gastein najuspešnejše prizorišče tekem svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

"V Bad Gasteinu je vedno neke vrste rodeo, treba je imeti veliko sreče, ogromno vlogo igrajo štartne številke. Žan že skoraj tri leta ni vozil slaloma, zato se bomo šele na prizorišču odločili, ali bo Žan nastopil ali ne. Sam se nagibam, da bi, če se ne bo dobro počutil in če bodo razmere res katastrofalne, ne bomo tvegali," je na novinarski konferenci reprezentance dejal glavni trener Izidor Šušteršič, ki je zelo zadovoljen z zadnjimi tekmami, te je ekipa opravila na Rogli.

"Z izjemo močnega vetra je bilo vse super. Imeli smo odlične pogoje, mogoče celo predobre, saj v Avstriji zagotovo ne bodo taki. Drugačni bodo najbrž tudi 19. januarja, ko bo pri nas tekma paralelnega veleslaloma. Verjamem, da smo te pogoje dobro izkoristili, fantje in Gloria so kazali dobre vožnje. So konstantni, nihče ne izstopa, enkrat je hitrejši eden, drugič drug," je s pripravljenostjo zadovoljen Šušteršič.

Marguč o "loteriji" v Bad Gasteinu
Glavni trener noče nobenemu pripisovati več možnosti kot drugemu, meni, da so vsi pripravljeni za naskok na vrh, vsi so tudi zelo samozavestni. "Če veš, da si na treningih enakovreden ali včasih celo boljši zmagovalcu tekme svetovnega pokala, moraš biti samozavesten," meni Košir, ki je v Bad Gasteinu že dosegal odlične rezultate, zanj je to celo najuspešnejše prizorišče tekem svetovnega pokala. Enako razmišlja Marguč, ki pa vseeno rezultatov noče napovedovati: "Vem sicer, da sem zelo hiter, a to v Bad Gasteinu včasih ne pomeni nič. Na tej tekmi je velikokrat loterija, zato ne bi ničesar napovedoval."

Mastnak: Želim postati serijski zmagovalec
Mastnak, zmagovalec decembrske tekme v Carezzi, v Bad Gasteinu še ni imel uspeha, a se zaradi tega ne obremenjuje, saj sta njegova samozavest in tudi pripravljenost na višji ravni. "To je vse res, a vseeno pa tukaj nimam posebnih pričakovanj. Teren je specifičen, zahteven, ne ustreza mi najbolj. V prvi fazi si želim izboljšati 14. mesto, ki sem ga tu že dosegel, naprej pa bomo videli. Imel bom dobro številko, saj sem po točkah FIS v slalomu na tretjem ali četrtem mestu, moral bi jo izkoristiti. Lepo bi bilo, če bi na Rogli potem spet nosil majico vodilnega v svetovnem pokalu," je dejal Celjan, ki je predstavil tudi svoje sanje: "Želim postati serijski zmagovalec, kot je bil pred desetimi leti Benjamin Karl. Realnost pa je vseeno nekaj drugega. Vrh je izredno širok, zato je moj letošnji cilj stalno uvrščanje med najboljših osem, s tem bi naredil korak naprej od prejšnje sezone, ko sem bil stalno med najboljših 16, ob koncu sezone pa so prišle tudi prve stopničke in pozneje tudi prva zmaga."

Kotnikova ima dovolj četrtih mest
Mastnak bo v sredo nastopil tudi na ekipni tekmi, tekmoval bo skupaj s Kotnikovo, ki bo na posamični tekmi prav tako lovila stopničke, svoje prve v svetovnem pokalu. "Zdaj imam počasi dovolj četrtih mest, čeprav sem bila v Cortini z njim zelo zadovoljna. Po bolezni, ki me je obiskala v zelo pomembnem delu pripravljalne sezone, me je četrto mesto tam celo presenetilo. Pomeni pa, da sem ostala v stiku z vrhom in upam, da bodo tudi stopničke slej ko prej prišle," ne izgublja upanja Velenjčanka.