Rok Flander je potrdil, da spada v sam svetovni vrh. Foto: EPA
Rok Flander je potrdil, da spada v sam svetovni vrh. Foto: EPA

Rok Marguč je preizkušnjo končal na osmem mestu, Jernej Demšar je bil deseti, Izidor Šušteršič 20., Žan Košir pa mesto za njim.

Težave z opremo pozabljene
Flander je imel na predzadnji tekmi v italijanskem mestecu Limone Piemonte obilico težav z opremo, ki mu je onemogočila uvrstitev v veliki finale, nato pa je izgubil tudi boj za tretje mesto. Tokrat je v velikem slogu ugnal vso konkurenco: med 16 se je uvrstil s četrtim časom kvalifikacij, nato pa vzel skalp Avstrijcu Ingemarju Walderju, Kanadčanu Matthewu Morisonu, v polfinalu Avstrijcu Veithu in v velikem finalu še Švicarju Fluetschu.

"Končno sem se znova povzpel na najvišjo stopničko. Pred današnjo tekmo nisem bil prepričan, da se mi bo izšlo. Na tej tekmi sem malce 'eksperimentiral' z opremo, v pomanjkanju časa nisem mogel preizkusiti nove nastavitve, a vse skupaj se je končalo na najboljši možni način," je po tekmi dejal 31-letni Flander, ki je pred zmagoslavjem v Telluridu nazadnje slavil pred poltretjim letom v La Molini.

Z zmago na 3. mesto v skupnem seštevku
Flander se je z današnjo zmago povzpel na tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim sta Avstrijec Andreas Prommegger (2540) in Italijan Roland Fischnaller (2310), Flander je zbral 2110 točk.

Kotnikova za las brez finala
Na ženski tekmi je je slavila Švicarka Fraenzi Maegert-Kohli. Edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik pa je zasedla 17. mesto.