Dobra forma Roka Flanderja se kaže tudi v vse večji samozavesti. Foto: EPA
Dobra forma Roka Flanderja se kaže tudi v vse večji samozavesti. Foto: EPA
Dejan Košir
Dejan Košir je bil letos najvišje v Kandgraafu, kjer je bil na prvi tekmi sezone 11. Foto: RTV SLO
Prvenec Roka Flanderja

Drugo mesto je osvojil Švicar Simon Schoch, tretjega pa Avstrijec Siegfried Grabner. "To zmago sem napovedal že z drugim mestom v Söldnu. Na treningih smo vsi reprezentantje dobri, to je treba le ponavljati na tekmah," je žarel Flander.

Gradi se močna ekipa
Slovenski uspeh je dopolnil Izidor Šušteršič, ki je s četrtim mestom dosegel uspeh kariere. Šušteršič je v polfinalu klonil proti Schochu, v tekmi za tretje mesto pa proti Grabnerju. Rok Marguč je bil osmi. V slovenskem četrtfinalu je klonil proti Flanderju.

Pomembnost ekipnega uspeha je poudaril tudi sam zmagovalec. "Pomembna ni samo moja zmaga, ampak uspeh celotne ekipe. Zame osebno je zmaga vrhunec dozdajšnje kariere. Poplačani so ves trud, čas in energija, ki sem jih vložil v zadnjih petnajstih letih v ta šport. Resnično sem zadovoljen z zmago, hkrati pa se zavedam, da lahko do nje pridem le s trdim delom in sklopom dejavnikov, ki se v pravem trenutku združijo v zmagovito celoto. Poklopilo se je vse, kar se mora: oprema, ekipa, vzdušje in privatno življenje. Hkrati pa sem prepričan, da še nisem rekel zadnje besede v tej sezoni," razmišlja 27-letnik iz Smlednika.

Tretji deskar z zmago v svetovnem pokalu
Slovensko deskanje ima zdaj tri različne zmagovalce na tekmah za svetovni pokal. Flander se je pridružil Dejanu Koširju (ki je v obeh paralelnih disciplinah zmagal 11-krat) in Matevžu Petku (ki je v disciplini big air slavil štirikrat)

C. R.

Prvenec Roka Flanderja