Filip Flisar se je z zmago v Nemčiji zavihtel na četrto mesto v skupnem seštevku. Foto: Smučarska zveza Slovenije
Filip Flisar se je z zmago v Nemčiji zavihtel na četrto mesto v skupnem seštevku. Foto: Smučarska zveza Slovenije
V zakulisju Flisarjevega uspeha
Ski-kros drugič letos Flisarju

Drugo mesto je zasedel Kanadčan David Duncan, tretji pa je bil Francoz Jean Frederic Chapuis. Flisar je dobro pripravljenost prikazal že v kvalifikacijah, kjer je postavil peti čas. Tako v osmini finala kot tudi v četrtfinalni vožnji je bil v svojih skupinah najhitrejši. V polfinalu je bil nato drugi.

Flisar je v svetovnem pokalu trenutno na četrtem mestu, vodi pa Švicar Alex Fiva. Naslednji cilj najboljšega Slovenca v tej disciplini je, da še izboljša uvrstitev v skupnem seštevku: "Trenutno smučam dobro. Če še enkrat dobim medaljo, bi lahko bil med tremi, kar je super. S četrtim mestom sem seveda že zadovoljen, a na teh tekmah se lahko hitro vse spremeni. Če bi bil še enkrat prvi in enkrat drugi, bi lahko bil na koncu celo prvi. A bomo videli, glede tega se ne vznemirjam, gledam na posamično tekmo. Na vsaki poskušam odpeljati najbolje in se ne 'sekiram' glede tega, kateri bom v skupnem seštevku. Če bom dobro smučal, bom dober. Bomo videli."

Zdaj cilj izboljšati mesto v svetovnem pokalu
V Bischofswiesnu je bila tekma tudi v soboto. Flisar je končal na 17. mestu, zmage pa se je veselil Kanadčan Tristan Tafel. Do konca svetovnega pokala so še tri tekme. Flisar je bil po sobotni tekmi zelo jezen: "Včeraj me je tisti Italijan nekaj grabil in ga potem niso niti diskvalificirali. Šel sem ven v prvi rundi, tako da sem bil "fajn" jezen za danes, in ja, šlo je brez problemov, no, nekaj sem jih imel v polfinalu."

"Včeraj je bilo na tekmi nekaj grde igre, nekaj prerivanja. Zelo sem bil zadovoljen že z njegovo vožnjo na treningu, tako da smo bili potem kar razočarani. Danes je smučal "na polno" in naredil vse tako, kot je treba. V polfinalu je imel nekoliko sreče, saj je prišlo po startu do nekaj zmede, a mu je uspelo napredovati. V finalu je odpeljal suvereno, brez problema je bil prvi," je po drugi zmagi v svetovnem pokalu svojega varovanca povedal trener Aljoša Planteu.

V zakulisju Flisarjevega uspeha
Ski-kros drugič letos Flisarju