Teja Gregorin se odlično znajde tudi na rolkah. Foto: Tomaž Šušteršič
Teja Gregorin se odlično znajde tudi na rolkah. Foto: Tomaž Šušteršič
Teja Gregorin in Dijana Ravnikar
Teja Gregorin in Dijana Ravnikar sta lahko zadovoljni s formo. Foto: Tomaž Šušteršič

Gregorinova, ki je štartala s sedmega mesta z zaostankom več kot minute za zmagovalko šprinta Magdaleno Neuner, je z odličnim tekom uspela nadoknaditi zaostanek in kljub štirim zgrešenim tarčam (2,0,2,0) opravičila vlogo najožjih favoritinj za naslov, ki ga je osvojila lani. V precej močnejši konkurenci si je tokrat priborila naslov svetovne podprvakinje.

Neunerjeva tudi poleti sijajna v teku
Kljub ne preveč natančni strelski predstavi je bila spet najhitrejša Nemka Neunerjeva, ki je zgrešila štiri strele. Tretje mesto si je s 15. mesta pristreljala Ukrajinka Oksana Kvostenko. Zgrešila je le enkrat, po zadnjem streljanju zapustila strelišče kot druga, v zadnjih metrih proge pa za 6,3 sekunde zaostala za Gregorinovo.

"To je potrditev, da lanska poletna naslova nista bila slučaj, mi pa vseeno precej več pomenijo zimske tekme in npr. drugo mesto v Pjongčangu. Rolkarske tekme me najbrž sedaj nekaj časa ne bodo videle, ker se mi še vedno ne zdijo povsem enakovredne in včeraj sem imela zaradi tega tudi precej težav. Ničla na koncu današnje tekme me je sicer še posebej razveselila, prvič leže pa je pihal veter in najbrž jo to tudi pripomoglo h kar dvema zgrešenima streloma. Na koncu sem potegnila tako kot znam in to mi je pomagalo pri osvojitvi drugega mesta proti ukrajinski biatlonki," je bila vesela Gregorinova, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Pjongčangu prav tako osvojila srebrno odličje.

Tudi Ravnikarjeva v dobri formi
Dober nastop je uspel tudi Dijani Ravnikar, ki se je po zimskem porodu, vrnila na biatlonske steze. Že včeraj je prikazala izvrsten dosežek, ki ga je danes s 6. mestom le še potrdila. "Utrujena sem, obenem pa zelo vesela. Mislim, da sem lahko po vrnitvi zadovoljna s prikazanim. Rabim še malo kilometrine, ki mi bo povrnila vzdržljivost. Trije dnevi tekem so bili vseeno kar naporni in bi vmes še kako prav prišlo malo počitka. Mislim, da lahko punce odidemo s prvenstva zadovoljne," je dejala Ravnikarjeva. Andreja Mali je pridobila dve mesti in tekmo končala kot 19.