Na Rogli je vse pripravljeno za začetek. Foto: www.rogla.si
Na Rogli je vse pripravljeno za začetek. Foto: www.rogla.si
Petra Majdič
Petra Majdič bo pred domačimi gledalci med glavnimi favoritinjami. Foto: Reuters
Rogla že nestrpno odšteva ure

gostila tekme za svetovni pokal v tekih na smučeh. Organizatorji na Rogli vsak dan pričakujejo med 1.500 in 2.000 obiskovalci.

Januarja leta 1993 je na Voglu zmagal Kazahstanec Vladimir Smirnov. Svetovni pokal se v Slovenijo vrača na Rogli, kjer je vse pripravljeno za začetek.
Organizatorjem gre na roko tudi vreme. Pred časom so jim skrbi povzročale visoke temperature, potem pa se je shladilo in Roglo so zajele še snežne padavine. Na progi je tako umeten sneg pomešan z naravnim. Tekme bodo potekale v pravi zimski idili, saj imajo na Rogli približno 30 centimetrov snega.

Slovenke kandidatke za najvišja mesta
V soboto bo na sporedu šprint, na katerem bodo med glavnimi favoritinjami tudi slovenske tekmovalke. Tekmovanje se bo s kvalifikacijami začelo ob 10.30, boj na izpadanje pa ob 12.15. Z odlično popotnico, zmago v Davosu, bo pred domačo publiko nastopila Petra Majdič, ki bo nosila rumeno majico vodilne.

Močan adut slovenske reprezentance bo tudi Vesna Fabjan, ki se je letos že izkazala s 3. in 4. mestom. V nedeljo ob 11.15 bodo v teku na 15 kilometrov nastopila dekleta, moški pa se bodo pomerili na še enkrat daljši razdalji (12.30).

Bučna podpora ob nizkih temperaturah
Slovenke bodo deležne močne podpore ob progi. Vsak dan naj bi na Roglo prišlo od 1.500 do 2.000 gledalcev. Dostop z osebnim avtomobilom praktično ne bo mogoč, saj na voljo ni dovolj parkirišč.

Organizirani so brezplačni avtobusni prevozi iz Zreč, v soboto med 7. in 24. uro, v nedeljo pa do 18. ure. Vsem navijačem prireditelji svetujejo, da se toplo oblečejo, saj naj bi se v soboto temperature spustile krepko pod ledišče (-16 st. Celzija).

Rogla že nestrpno odšteva ure