Anders Jacobsen, Björn Einar Romören, Tom Hilde in Anders Bardal so se veselili zmage. Foto: EPA
Anders Jacobsen, Björn Einar Romören, Tom Hilde in Anders Bardal so se veselili zmage. Foto: EPA
Anders Jacobsen
Anders Jacobsen je bil s 143 in 136 metri zelo zaslužen za zmago Norveške. Foto: Reuters
Thomas Morgenstern
Thomas Morgenstern je bil znova v središču pozornosti. V nedeljo si že lahko zagotovi veliki kristalni globus. Foto: EPA
Ekipno znova najboljši Norvežani

Björn Einar Romören, Tom Hilde in Anders Jacobsen so že v prvi seriji skočili prek 140 metrov. Tudi padec svetovnega rekorderja v poletih Romörena pri 145 metrih v drugi seriji ni ogrozil njihove zmage. Drugo mesto so zasedli Finci, tretje pa Avstrijci. Tudi dva skoka Thomasa Morgensterna prek 140 metrov nista zadostovala, saj ga je v prvem skoku močno polomil Martin Koch (128,5 m).

Damjan v drugem skoku odličen
Slovenski skakalci so bili po prvi seriji na 7. mestu. Izkazal se je Robert Kranjec s 138 metri. V finalni seriji so pridobili eno mesto. Polomil ga je Primož Peterka (119,0 m), zato pa je Damjan doskočil pri 137 metrih.

"S samimi skoki fantov sem kar zadovoljen. Jernej je pri prvem skoku sicer napravil tehnično napako in ostal preveč zadaj, a v finalu je nato napako popravil. Pri Robiju je bilo ravno obratno, saj je naredil dober prvi skok, v drugem pa je imel težave. Zadovoljen sem tudi z Juretom, čeprav je včeraj skakal bolje, treba je razumeti, da je to njegova prva tekma svetovnega pokala v sezoni," je nastope slovenskih reprezentantov ocenil glavni trener Ari-Pekka Nikkola.

Peterka brez pravega odnosa
"Ne morem pa biti zadovoljen s Primožem, ki ima resda tehnične težave, a poleg tega pravi, da te naprave v Willingenu ne mara. Ampak to ne more biti izgovor, takšnega odnosa ne sprejmem, saj se mora tekmovalec - ne glede na skakalnico - osredotočiti predvsem nase," je še povedal finski strokovnjak na čelu slovenske izbrane vrste.

V Pokalu narodov še naprej prepričljivo vodijo Avstrijci (5.136 točk), Slovenci so na 6. mestu (1.066 točk).

V nedeljo bo ob 16.30 na sporedu še posamična tekma, na kateri so si nastop v petkovih kvalifikacijah priskakali Damjan z drugim dosežkom, Šinkovec s 13. in Kranjec z 18. mestom, medtem ko je Peterka ostal brez nastopa.


Končni vrstni red: točke
1. NORVEŠKA 1052,4 Romören/Bardal/Hilde/Jacobsen 2. FINSKA 1035,4 Happonen/Olli/Hautamäki/Ahonen 3. AVSTRIJA 999,4 Kofler/Koch/Schliere./Morgenstern 4. RUSIJA 947,3 5. NEMČIJA 893,2 6. SLOVENIJA 887,1 Šinkovec/Kranjec/Peterka/Damjan 7. ŠVICA 865,0 8. JAPONSKA 853,6
A. G.
Ekipno znova najboljši Norvežani