Rok Flander je zablestel v polnem sijaju. Foto: Reuters
Rok Flander je zablestel v polnem sijaju. Foto: Reuters
Rok Flander
Deskarje na snegu naslednja tekma svetovnega pokala čaka šele 15. februarja, tako da bo imel Flander dovolj časa za celjenje poškodbe na desni nogi. Šlo naj bi za vnetje pokostnice. Foto: EPA

In ta je bila najtežja do zdaj, saj je najboljšega slovenskega deskarja poleg bolečin v La Molini na poti do tretjih stopničk letošnje sezone oviral še izredno zahteven teren. Flander je najprej izločil Tyrella Jewella in Patricka Buslerja, v polfinalu ugnal Andreasa Prommegerja, v finalu pa še enega Avstrijca Benjamina Karla.

Kotnikova v osmini finala padla in pristala v bolnišnici
Na zadnjem paralelnem slalomu sezone je Žan Košir zasedel 10., Rok Marguč 13. mesto, Izidor Šušteršič in Jernej Demšar pa nista prišla mimo kvalifikacij. To je drugič v karieri med dekleti uspelo Gloriji Kotnik, ki pa je v osmini finala padla, se poškodovala in končala celo v bolnišnici.

Ob pravih tabletah je le šlo
"Moram povedati, da je tole danes najtežja zmaga moje kariere. Bili so izredno težki pogoji. Poledenela strmina, pa še bolečine v desni nogi, ki sem si jo poškodoval pred tremi dnevi. S takimi bolečinami včeraj v drugi vožnji nisem mogel narediti niti enega zavoja. Danes ob pravih tabletah ni bilo bolečin, tako da sem res zadovoljen," je po zmagi dejal 28-letnik.

31. mesto ni bilo realna slika
Na najboljši način je prebolel včerajšnje 31. mesto na paralelnem veleslalomu, ki pa zaradi poškodbe ni bilo realna slika. Po hitri prvi kvalifikacijski vožnji, ko je imel četrti čas, je naredil napako ter odstopil.

Drugi v skupnem seštevku
To je tretja zmaga za 28-letnika v svetovnem pokalu. Zmagal je že v Kronplatzu 2006 in oktobra v Söldnu (obakrat paralelni veleslalom), v letošnji sezoni pa je na stopničkah stal še v Nendazu, kjer je bil drugi prav tako v paralelnem slalomu. Flander v skupnem seštevku zasedla drugo mesto, vodi Francoz Mathieu Bozzetto.

Ž. K.