Ana Drev bo končala prvo jakostno skupino. Foto: BoBo
Ana Drev bo končala prvo jakostno skupino. Foto: BoBo
Drevova in Robnikova glavni adutinji v Kr. Gori

Ana Drev bo štartala na repu prve jakostne skupine s številko 15, Tina Robnik ima številko 20, Meta Hrovat se bo na progo v Podkorenu pognala s številko 28. Preostale tri slovenske predstavnice bodo nastopile po prvi petdeseterici. Ana Bucik bo nosila številko 51, Desiree Ajlec je dobila številko 60, novinka v svetovnem pokalu Andreja Slokar bo nosila številko 66.

Slovenke so odločene iztisniti najboljše pred domačim občinstvom ter poseči po vrhu, še zlasti po tem, ko so se v Lienzu tri uvrstile med prvo enajsterico, Drevova je bila šesta, Hrovatova osma in Robnikova enajsta.

Prvo vožnjo petega veleslaloma v sezoni, ki se bo začela ob 9.30, bo odprla Avstrijka Stephanie Brunner. Nato bodo nastopile Nemka Viktoria Rebensburg, Italijanki Sofia Goggia in Manuela Mölgg, Francozinja Tessa Worley, zmagovalka že dveh veleslalomov za Zlato lisico, lani v Mariboru in leta 2012 v Kranjski Gori, zmagovalka zadnjega veleslaloma v Lienzu Italijanka Federica Brignone, elitno sedmerico bo sklenila Američanka Mikaela Shiffrin, vodilna v svetovnem pokalu in zmagovalka sedmih tekem v tej sezoni.

Tekmovanje za 54. Zlato lisico je v Kranjski Gori, ki še sedmič gosti prireditev namesto Maribora, kjer je tekmovanje odpadlo zaradi pomanjkanja snega. V nedeljo bo na progi v Podkorenu še ženski slalom.

Štartna lista (TV SLO 2/MMC):     
 1 S. BRUNNER     AVT       
 2 V. REBENSBURG   NEM       
 3 S. GOGGIA     ITA       
 4 M. MOELGG     ITA       
 5 T. WORLEY     FRA       
 6 F. BRIGNONE    ITA       
 7 M. SHIFFRIN    ZDA       
 8 N. HAVER LOESETH  NOR       
 9 R. MOWINCKEL    NOR       
10 M. MEILLARD    ŠVI       
14 L. GUT       ŠVI       
15 A. DREV      SLO       
20 T. ROBNIK     SLO       
28 M. HROVAT     SLO       
51 A. BUCIK      SLO       
60 D. AJLEC      SLO       
66 A. SLOKAR     SLO 
      
1. vožnja: 9.30    
2. vožnja: 12.15 
Drevova in Robnikova glavni adutinji v Kr. Gori