Rok Flander je bil iz dvoboja v dvoboj boljši. Foto: Reuters
Rok Flander je bil iz dvoboja v dvoboj boljši. Foto: Reuters
Rok Flander
Forma je že na začetku sezone vrhunska! Foto: Reuters
Flander napovedal sijajno zimo

To je po Kronplatzu leta 2006 njegova druga zmaga v svetovnem pokalu. Sölden 28-letniku očitno ustreza, saj je bil lani na istem prizorišču drugi. V kvalifikacijah je Flander hranil moči in imel 11. čas, v finalu pa po vrsti premagal Avstrijca Ingemarja Waldnerja, Kanadčana Matthew Morisona, Američana Adama Smitha in v finalu še Šveda Daniela Bivesona.

Slabe razmere mu niso vlivale optimizma
"Pred tekmo nisem imel dobrega občutka. Slabo vreme, nov sneg, skratka slabe razmere na progi mi niso vlivale optimizma, saj ob slabšem vremenu nikoli nisem dobro tekmoval. Če k temu dodam, da mi je zaradi poškodbe kolena odpadlo deset dni treninga, res nisem mogel veliko pričakovati. A premagal sem samega sebe in zaradi tega sem res vesel," je povedal slovenski as.

V finalu še Šušteršič
Flander je uspeh kariere dosegel letos na svetovnem prvenstvu v Arosi, kjer je bil zlat v paralelnem veleslalomu in bronast v slalomu. Prejšnjo sezono je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojil 3. mesto. Drugi slovenski predstavniki v Söldnu niso bili tako uspešni. V finale se je uvrstil le še Izidor Šušteršič, ki je zasedel 15. mesto. Želja vodstva reprezentanci, da bi bili v finalu štirje, se tako ni uresničila.

 
Izidi:
 1. R. FLANDER      SLO
 2. D. BIVESON      ŠVE
 3. A. SMITH        ZDA
 4. B. KARL         AVT
 5. M. BOZZETTO     FRA
...
15. I. ŠUŠTERŠIČ SLO 20. R. MARGUČ SLO 30. J. DEMŠAR SLO 39. Ž. KOŠIR SLO
 
Svetovni pokal, skupno:
 1. M. BOZZETTO     FRA    1.450 točk
 2. R. FLANDER      SLO    1.290
 3. D. BIVESON      ŠVE    1.200
...
10. Ž. KOŠIR SLO 518 14. I. ŠUŠTERŠIČ SLO 380 19. R. MARGUČ SLO 290 46. J. DEMŠAR SLO 32
 
T. O.
Flander napovedal sijajno zimo